Posjeti HAVK Mladost web-shop
Druga pobjeda u Zagrebu

Novi trijumf u Premier ligi

event 26.11.2022.

Drugi turnir Premier lige kojem smo domaćini u našem bazenu protječe baš u skladu s našim željama i očekivanjima.

U drugom nastupu (ukupno inače 5. kolu cijele lige), naši su momci ubilježili i još jednu pobjedu. Drugu u Zagrebu, a treću ukupno u dosadašnja 4 susreta. Valja naime podsjetiti da su na prvom turniru odigrana tri kola, ali je svaka momčad odigrala dvije utakmice.

U subotnju večer, u utakmici koju smo sa zanimanjem iščekivali, ugostili smo šibenski Solaris. Dobre znance iz prošle sezone i utakmica za treće mjesto. Doduše, od tih su se susreta oba sastava podosta izmijenila, tako da je upitna više i ona o ‘dobrom poznavanju’. Ono što se svakako promijenilo odnosno značajnije produbilo, jest odnos snaga koji sada puno više preteže na našu stranu. Niti traga nije bilo onoj neizvjesnosti i izjednačenosti iz prošlosezonskih ogleda sa Šibenčanima. Ponovo praktički sve četiri četvrtine pod punom kontrolom naših igrača, nakon prvih osam minuta solidna prednost i velik broj postignutih golova Mladosti (6:3), da bi se na polovici utakmice pobjednik i više nego nazirao, (8:4).
Šibenčani su početkom zadnje dionice, u prvom napadu preko Noe Burburana smanjili na 9:6, a onda… Onda su u 4 minute slijedila 4 mladostaška ‘torpeda’ s potpisima Gluhaića 2, te Jelače i Hercega. Upravo je spomenuti tercet igrača bio i najzapaženiji u našem sastavu.

Strijelci za Mladost bili su – Jelača 4, Gluhaić 3, Herceg 3, te Rakovac, Mijić i Fabris po 1.

U nedjelju, u posljednjem kolu turnira, Mladost igra od 11.30 sati protiv splitskog Jadrana.