Odgođene Olimpijske igre

event 26.03.2020.

“Nepredvidivo i vrlo brzo širenje bolesti vidljivo pogoršava stanje u cijelom svijetu. Tedros Adhanom Ghebreyesus, glavni ravnatelj Svjetske zdravstvene organizacije rekao je da se pandemija COVID-19 ubrzava. Sada je zabilježeno 375.000 slučajeva diljem svijeta, te raste iz sata u sat. U takvim okolnostima, Thomas Bach, predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora i Shinzo Abe, predsjednik japanske vlade, […]

“Nepredvidivo i vrlo brzo širenje bolesti vidljivo pogoršava stanje u cijelom svijetu. Tedros Adhanom Ghebreyesus, glavni ravnatelj Svjetske zdravstvene organizacije rekao je da se pandemija COVID-19 ubrzava. Sada je zabilježeno 375.000 slučajeva diljem svijeta, te raste iz sata u sat. U takvim okolnostima, Thomas Bach, predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora i Shinzo Abe, predsjednik japanske vlade, zajednički su odlučili kako je nužno odgoditi Igre 32. olimpijade u Tokiju na datum iza 2020. godine, ali ne kasnije od ljeta 2021., a poradi zdravlja sportaša, svih uključenih u organizaciju Olimpijskih igara i cijele međunarodne zajednice.”

Prijašnji odlomak dio je priopćenja kojeg su sportskoj javnosti priopćili Thomas Bach, predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora i Shinzo Abe, predsjednik japanske vlade.

Time su potvrđena “šuškanja” oko odgađanja posljednjeg velikog sportskog događaja koji je jedini bio ostao bez odgode. O terminu će se još raspravljati, a jedino poznato je da će se morati odigrati do ljeta 2021.