Posjeti HAVK Mladost web-shop
Pobjeda u posljednjoj utakmici drugog dijela Regionalne lige

Odličan debi Vinceka i pobjeda u Rijeci

event 05.12.2023.

Niti je Damir Vincek, naš novi trener, mogao zamisliti ljepši debi, niti smo svi u klubu mogli zamisliti bolji kraj teške i turbulentne godine 2023

Naime, naši su Žapci na Kantridi, u 10. kolu Premier lige, skupine Zapad, poretka od 4. do 7. mjesta, uvjerljivo, visoko i zasluženo pobijedili Primorje EB!
Konačno je skinuto gotovo pa neko ‘prokletstvo’, uspjeli smo svladati suparnika koji nas je u prethodne četiri uzastopne utakmice pobjeđivao, otkloniti tu ‘crnu mačku’. Neće ova pobjeda i tri boda utjecati na promjenu u poretku od 4. do 7. mjesta, ali će ipak ostaviti za konac godine, jer ovaj je susret bio posljednji u kalendarskoj 2023. za naš klub, prvu momčad, ljepši dojam. Učinit će nam predstojeće blagdane još dodatno radosnijim, a nadasve donijeti više optimizma i vratiti osmijeh na lice. Trebalo nam je to.

Mladostaši su od prve minute nametnuli na Kantridi snažan, jak ritam. Igrali su agresivno, disciplinirano, posvećeni konačnom cilju – pobjedi. Od početka druge četvrtine, Mladost je stalno bila u vodstvu, podizala prednost koja je četiri minute prije kraja iznosila i 5 golova razlike (12:7). Pobjednik je na Kantridi rano zaključen.

Najviše je golova za Mladost postigao Dario Rakovac – 5, a odmah do njega su slijedili Jan Bušić i David Mijić po 3 gola, Branimir Herceg 2 pogotka, dok su po 1 postigli Toni Bušić i Eugen Koprčina.