Posjeti HAVK Mladost web-shop
Završetak gostovanja u Srbiji

Odličan početak – loš završetak

event 29.03.2024.

Za ovom ćemo utakmicom i porazom žaliti

Jasno, postoji uvijek žal za svakom izgubljenom utakmicom, ali ova u Šapcu protiv istoimenog domaćina, u 2. kolu turnira za ostanak u Premier ligi (poredak od 9. do 12. mjesta) će se ipak pamtiti malo duže. Zato jer se činilo da sve ide u dobrom, pa i jako dobrom smjeru, da bi na cilju bilo sasvim drukčije.

Šabac je naime svladao Mladost 11:10 (0:3, 4:3, 3:2, 4:2). 

Mladost nije vodila samo nakon prve četvrtine i to glatkih 3:0. Bilo je i u početku druge četvrtine 4:1, pa sredinom iste dionice 5:2. U poluvremenu ‘samo’ 6:4, ali brzo je to ispravljeno. Nakon samo dvije minute treće četvrtine bilježimo vodstvo Žabaca 8:4! Tog trena kao da su motori mladostaškog broda stali. Stajali su tako punih 12 minuta koliko je proteklo vremena bez našeg gola, a suparnik je to znao iskoristiti, te od 8:4 za Mladost dolaze do 10:8 za Šabac. Puni preokret.

Pokušavalo se još do kraja, a malo je vremena ostalo, sustići zaostatak, no ovog puta bezuspješno.

Strijelci za Mladost bili su – David Mijić 3, Marije Gluhaić i Eugen Koprčina po 2, te Goran Solje, Jerko Penava i Luka Bajić po 1 gol.

Ovom utakmicom mladostaši su okončali prvi od dva turnira za ostanak u Premier ligi. U poretku od 9. do 12. mjesta, Šabac ima 9 bodova, Mladost i Partizan po 6, a Mornar 3 boda. Posljednji ispada iz Premier lige, a pretposljednji ide u razigravanje s drugoplasiranim sastavom A1 lige