Odličan start u Herceg Novom

event 29.09.2022.

Bolji početak kvalifikacijskog turnira za Ligu prvaka, skupine u Herceg Novom, nismo mogli zamisliti. Mladost je u 1. kolu, a ujedno i prvom uopće susretu turnira u Crnoj Gori pobijedila turskog doprvaka ENKA iz Istanbula 16:6 (4:1, 4:2, 3:0, 5:3). Od doslovno prvog napada, Žapci su se postavili šampionski, kao bolji sastav, jednostavno kao… Mladost! […]

Bolji početak kvalifikacijskog turnira za Ligu prvaka, skupine u Herceg Novom, nismo mogli zamisliti. Mladost je u 1. kolu, a ujedno i prvom uopće susretu turnira u Crnoj Gori pobijedila turskog doprvaka ENKA iz Istanbula 16:6 (4:1, 4:2, 3:0, 5:3).

Od doslovno prvog napada, Žapci su se postavili šampionski, kao bolji sastav, jednostavno kao… Mladost! Maroje Gluhaić, Ivan Vrbnjak, Marko Elez i David Mijić svojim su golovima odmah neutralizirali ENKA-u, razbili bilo kakvu nadu Turaka (ako je nje i bilo) u moguće iznenađenje. Čak 4:0 nakon šest i pol minuta igre, dostatno za trasiranje mirne i uvjerljive pobjede.

U poluvremenu je bilo 8:3 za naš sastav, a dva od tri pogotka vratar Jurlina je primio tek iz kaznenih udaraca. Drugim riječima, nije funkcionirao ‘samo’ napad već i obrana. Raduje to kada se uzme u obzir malen broj dana odnosno treninga koje je zajednički uspjela odraditi naša momčad.

 

Strijelci za Mladost bili su – Gluhaić 4 (1 iz peterca), Rakovac 3 (2 iz peterca), Elez 2 (1 iz peterca), te Mijić i Fabris po 2, odnosno Adeišvili, Dadvani i Vrbnjak po 1 gol.

Pripomenimo i vrlo bitnu stavku. Na ovoj utakmici, kao i na sljedećim u Herceg Novom, Mladost će biti oslabljena za Marka Jelaču. Naš kapetan je naime na treningu s Jugom, dan ranije, dobio nenamjerni udarac i ‘zaradio’ 8 šavova, te se vratio u Zagreb.

 

U petak, 30. ovog mjeseca, u Herceg Novom su na rasporedu dvije utakmice mladostaša odnosno dva kola. Prvo će u prijepodnevnim satima, od 10.00 sati Mladost u 2. kolu zaigrati protiv možda i najslabije momčadi na turniru, predstavnika Litve, Žaibasa iz Vilniusa, da bi poslijepodne (17.00) slijedio ogled 3. kola sa Slovacima, odnosno momčadi Novaky.

Sve utakmice kvalifikacija za Ligu prvaka, pa tako i naše Mladost moguće je pogledati na mrežnoj stranici LEN (www.len.eu).