Posjeti HAVK Mladost web-shop

Odlična Mladost povela 1:0 u polufinalu PH

event 03.05.2018.

Mladost je u odličnom izdanju nadvisila Jadran iz Splita rezultatom 12:5 (2:0, 2:1, 4:1, 4:3) i povela 1:0 u polufinalu Prvenstva Hrvatske koje se igra na dvije pobjede. Na, za vaterpolske prilike, solidno popunjenom plivalištu na Savi, Mladost i Jadran su odigrali vrlo borbenu utakmicu kakva i priliči polufinalu Prvenstva Hrvatske. Početak utakmice obilježili su […]

Mladost je u odličnom izdanju nadvisila Jadran iz Splita rezultatom 12:5 (2:0, 2:1, 4:1, 4:3) i povela 1:0 u polufinalu Prvenstva Hrvatske koje se igra na dvije pobjede.
Na, za vaterpolske prilike, solidno popunjenom plivalištu na Savi, Mladost i Jadran su odigrali vrlo borbenu utakmicu kakva i priliči polufinalu Prvenstva Hrvatske. Početak utakmice obilježili su sjajni vratari, ali i važnošću susreta sputani napadači koji su u prvih 5 minuta promašili čak 3 peterca (dva Jadran i jedan Mladost). Nakon vodstva Mladosti u prvom napadu, golom Luke Bukića sa srednjeg vanjskog, na drugi gol se čekalo do samog kraja 1. četvrtine kada je Miloš realizirao igrača više.
U drugoj četvrtini nastavlja se tvrda igra s obje strane, a Mladost na krilima sjajnog Marce malo po malo gradi prednost. Lazić zabija za 3:0, a Jadran svoj prvi gol postiže nakon nepunih 14 minuta igre. Gol Mladosti za 4:1 na isteku 2. četvrtine bio je dodatni “udarac” ambicijama Splićana u večeršnjem susretu. Asistencija Bukića koji pronalazi drugog Luku, Bajića na stativi, a ovaj spretno posprema loptu u gol.
Nakon zamjene strana, Mladost diže tempo kojeg igrači Jadrana sve teže prate i prednost raste na visokih 8:2 koncem 3. dionice. Valja istaknuti, da uz borbenost i htijenje Žabaca, velike zasluge za visok rezultat ima i stručni stožer Mladosti, na čelu s trenerom Bajićem, koji je uočio i blokirao sve važne poluge Jadrana. U posljednjoj četvrtini tempo je malo pao, a i misli su se i nehotice počele seliti u slijedeću utakmicu koja se igra u Splitu. Golove za Mladost postigli su Bukić 4, Miloš i Bajić po 2, te Bašić, Radu, Marković i Lazić po 1 gol.
Mladost je protiv Jadrana odigrala možda i ponajbolju utakmicu ove sezone i zasluženo slavila. Draž play offa je u tome da je za 4 dana na Poljudu potpuno nova utakmica, čega je bio svjestan i kapetan Marcelić, apsolutni junak utakmice s 15 obrana.
Puno smo se spremali i radili za ovu utakmicu koja nam je bila najvažnija utakmica sezone. Od večeras se moramo spremati za uzvrat kojeg također moramo maksimalno shvatiti i odraditi. Ako ponovimo pristup kao danas onda ne bi smjeli imati problema. Iako ovako visoki rezultat ne održava pravu sliku jer je Jadran vrlo dobra ekipa, mi se nadamo završiti posao već u drugoj utakmici.
, rekao je Marcelić i tom izjavom stavio točku na večerašnju utakmicu.