Posjeti HAVK Mladost web-shop
Posljednja seniorska utakmica sezone

Odlučujuća za broncu

event 27.05.2024.

Još nas jednom put vodi do Rijeke. Bili smo ondje dvaput ove sezone, dvaput smo se s osmijehom vratili do Zagreba, pa zašto ne bi ponovili i još jednom

U utorak (28. svibnja) igramo posljednju utakmicu ove sezone, ‘majstoricu’ za treće mjesto u Prvenstvu Hrvatske. Nakon dvije utakmice, omjer je 1-1. Mi smo dobili prvu u Rijeci (16:14), primorjaši su slavili kod nas prošle nedjelje (11:14), pa ako je to tradicija, da se gostu sve pruži i bude blagonaklon… Onda je na nas red.

Šalu na stranu, slijede nam odlučujuće 32 minute (možda i malo povrh toga, budu li peteraca) za dohvatiti treće mjesto, brončanu medalju i još bitnije, kvalifikacije za Ligu prvaka na jesen.

– Nadam se dobroj utakmici i vjerujem da će biti napeto do zadnje minute i mislim da nitko neće nikoga ‘pregaziti’, idemo tako reći. U Zagrebu smo primili previše golova, 14 je stvarno puno – veli uoči puta u Rijeku naš centar Branimir Herceg i nastavlja.

– Istina, primili smo 14 golova i u Rijeci kada smo pobijedili, ali kada toliko primite, za pobjedu jasno da valja dati više, a to se ne događa često. Teško je dobiti utakmicu kada se toliko primi. U Rijeci definitivno moramo popraviti obranu jer u Zagrebu to nismo učinili tako dobro kao utakmicu ranije. Tamo smo inače dosad dobro igrali, pa se nadam da ćemo tako i nastaviti. Nadam se da nam neće stvarati veliki pritisak to što ne igramo doma.

Što bi istaknuli kao prednosti Mladosti, a što suparnika?

– Dosta smo slični. Oni imaju brzu tranziciju, ali i mi smo njima isplivali dosta kontri, pogotovo u Rijeci. Ovisi doslovno o nijansama, teško je nešto drugo reći, osim da će presuđivati detalji, sitnice – mišljenja je Herceg.

Utakmica Primorje EB – Mladost počinje u utorak, od 18.00 sati uz prijenos na SPTV.