Posjeti HAVK Mladost web-shop
Poraz u Rijeci

Odluka o 3. mjestu odgođena do utorka

event 28.04.2023.

Ove sezone, tako pokazuju rezultati, kao da nam nisu suđeni uspjesi pod hridinama Kantride. Dvije utakmice, dva poraza, a oba s tri gola razlike. Prvo u posljednjem prvenstvenom kolu ligaškog dijela (15:12), a onda ovog petka opet, ali sada u borbi za treće mjesto u Hrvatskoj, (8:5).

Suparnici iz Primorja EB su ovom pobjedom izjednačili omjer na 1-1 u doigravanja za broncu u državnom prvenstvu, te je konačna odluka prebačena na bazen uz Savu, predstojećeg utorka.


Naši igrači nisu bili na očekivanoj razini u Rijeci. Praktički u svakom segmentu. Već sama brojka o tek 5 postignutih pogodaka u cijeloj utakmici govori puno. Kada k tomu pridodamo da Mladost niti jednog trenutka nije niti vodila, već su Žapci samo u dva navrata uspjeli izjednačiti (1:1 i 3:3), pokazuje samo da je suparnik bio bolji i da mu sportski valja stisnuti ruku. Baš onako kako su to uostalom i učinili nakon susreta trener Zoran Bajić i njegovi igrači. Dakako, i već sada, odmah započeti s osmišljavanjem plana za pobjedu u utorak.

Primorjaši su, kako smo naveli, vodili cijelim tijekom susreta, gol do dva razlike. Manje od tri minute prije kraja odluka o pobjedniku pala je nakon gola iz peterca kojeg je postigao Darko Brguljan za 8:5.

Strijelci za Mladost bili su – Maroje Gluhaić 2, Valiko Dadvani 1, Marko Jelača 1 i Branimir Herceg 1 gol.

Majstorica za treće mjesto, Mladost – Primorje EB odigrat će se u utorak, 2. svibnja na našem bazenu s početkom u 20.45 sati i ispred kamera SPTV.