Posjeti HAVK Mladost web-shop

Opatija ostala na nuli u juniorskim kvalifikacijama

event 09.11.2019.

Juniori Mladosti započeli su kvalifikacije za Prvenstvo Hrvatske visokom pobjedom nad Opatijom 33:0 (11:0, 7:0, 6:0, 9:0), a danas 9.11. u 18:00 na Utrinama ih očekuje utakmica protiv VK Zagreb. Susret na Savi bio je duel neravnopravnih protivnika, i to od prve do zadnje minute. Gosti su u zapisniku imali samo deset imena i već […]

Juniori Mladosti započeli su kvalifikacije za Prvenstvo Hrvatske visokom pobjedom nad Opatijom 33:0 (11:0, 7:0, 6:0, 9:0), a danas 9.11. u 18:00 na Utrinama ih očekuje utakmica protiv VK Zagreb.

Susret na Savi bio je duel neravnopravnih protivnika, i to od prve do zadnje minute. Gosti su u zapisniku imali samo deset imena i već po tome bilo je jasno da se neće moći ravnopravno nositi sa Žapcima. Trener Vincek odlučio se za izmjene kompletnih postava na kraju svake četvrtine, a igrači su kroz polukontre i kontre nemilice punili mrežu nemoćnih Opatijaca. Rezultat bi i veći da neke od kontri nisu zapucali, baš kao i dva peterca.

Ovo je jedna od najuvjerljivijih pobjeda u povijesti kluba, ali zasigurno ne najuvjerljivija, jer pamtimo i pobjede od 45:0, čak i 60:0.

Kuriozitet ovog susreta leži u činjenici da su se doslovce svi domaći igrači upisali u strijelce, uključivo i vratare Miškića i Stipičevića. Nije nam poznat takav u slučaj u povijesti našeg kluba, a za kroničare vaterpola nameće se pitanje imali sličnog primjera i u svijetu.

Čak petorica igrača zabili su po 4 gola, a to su: Rumbak, Mihić, Požarić, Krpan i Samardžić. Tri puta su se u strijelce upisali Bušić i Brčić, te po jednom ostatak ekipe: Paić, Glavinić, Papež, Brnetić, Holzinger, Miškić i Stipičević.

Slijedi utakmica protiv Zagreba, u 18:00 na Utrinama, u kojoj će trener Vincek izostaviti nekolicinu starijih i dati priliku ostatku juniora, koji vrijedno rade na treninzima, da i oni pokažu ono što znaju.