Ortigia nakon velike borbe u bazenu ipak bolja od Mladosti

event 15.11.2020.

Vaterpolisti Mladosti zaustavljeni su korak prije plasmana u Ligu prvaka. U finalu kvalifikacijskog turnira koji se igra u talijanskoj Siracusi zaustavila ih je Ortigia, tijesno pobijedviši 9:8 (3:2, 2:3, 0:1, 4:2). Mladost je na turnir oslabljena za neke ključne igrače i hrabrom igrom izborila finale ali to im nije bilo dovoljno za pobjedu nad domaćinima […]

Vaterpolisti Mladosti zaustavljeni su korak prije plasmana u Ligu prvaka. U finalu kvalifikacijskog turnira koji se igra u talijanskoj Siracusi zaustavila ih je Ortigia, tijesno pobijedviši 9:8 (3:2, 2:3, 0:1, 4:2). Mladost je na turnir oslabljena za neke ključne igrače i hrabrom igrom izborila finale ali to im nije bilo dovoljno za pobjedu nad domaćinima u završnici.

Utakmica je od samog početka bila izjednačena što najbolje pokazuje podatak da je u trećoj četvrtini zabijen samo jedan pogodak. Imala je Mladost i vodstvo početkom posljednje četvrtine ali Talijani ubrzo preokreću rezultat. Luka Bajić zabio je za 8:8, a Massimo Giacoppo u 18. sekundi posljednje minute zabija za Ortigiu i postavlja konačni rezultat.

U redovima Žabaca po dva gola zabili su Luka Bajić i Konstantin Kharkov dok su Cosmin Radu, Lovre Miloš, Andro Bušlje i Mislav Vrlić upisali po jedan pogodak.

Za Mladost su igrali Jerko Jurlina, Cosmin Radu, Lovre Miloš, Matias Biljaka, Franko Lazić, Luka Brnetić, Josip Vrlić, Andro Bušlje, Ante Visković, Luka Bajić, Mislav Vrlić, Konstantin Kharkov i Marko Miškić.

Žapci se sada okreću Prvenstvu Hrvatske. Već 20. studenog očekuje ih gostujuća utakmica sa Solarisom, a 22. studenog putuju u Split na susret s Mornarom Brodospas.