Posjeti HAVK Mladost web-shop
Pobjeda nad Partizanom

Ostajemo u eliti!

event 07.04.2024.

Mi nismo sumnjali, a vjerujemo niti vi. Ostajemo u eliti. Mladost će i sljedeće sezone igrati u Premier ligi ili najvišem razredu regionalnog klupskog vaterpola

Rezultat je to subotnje zaslužene, te uvjerljive pobjede nad Partizanom (još jednom) u pretposljednjem 3. kolu poretka od 9. do 12. mjesta ovog natjecanja. Ovom pobjedom smo kolo prije kraja, neovisno o ishodu nedjeljne utakmice (17.30 sati) u našem bazenu protiv Šapca osigurali ostanak u eliti.

Mladost je nakon prošlotjednog trijumfa u gostima kod Partizana (14:7), sada ponovo dala isti broj golova. Tek smo ih malo više primili – 14:11 (3:1, 3:4, 5:3, 3:3).

Žapci su bili primorani odigrati bez kapetana Darija Rakovca koji je ozlijeđen prošli tjedan u utakmici protiv Šapca. S iznimkom početnog vodstva gostiju (0:1), sav preostali dio utakmice je pripao našim mladićima. Partizan je uspio u još dva navrata doći do izjednačenja (3:3 i 6:6), ali ne i više od toga. Kada je šest sekundi prije kraja treće četvrtine Solje pogodio za 11:8 ili prvi put vodstvo veće od dva pogotka, bilo je i više no izvjesno da sva tri boda ostaju uz Savu. Baš kao i Premier liga.

Strijelci za Mladost bili su – Maroje Gluhaić i Jerko Penava po 3, David Mijić i Toni Bušić 2, te po 1 gol Jan Bušić, Goran Solje, Eugen Koprčina i Luka Bajić.