Posjeti HAVK Mladost web-shop

Ovo su strasti vaterpolista Mladosti Lovre Miloša i Cosmina Radua

event 01.12.2020.

Dvojica vaterpolista zagrebačke Mladosti između napornih treninga i utakmica pronalaze vremena za svoje skrivene strasti. Ususret Eurokupu koji se ovog vikenda igra na bazenu na Savi, atraktivni hrvatski reprezentativac Lovre Miloš i njegov rumunjski kolega Cosmin Radu otkrili su nam svoje skrivene strasti.   Cosmin Radu u Mladosti igra posljednjih šest, no u Hrvatskoj živi […]

Dvojica vaterpolista zagrebačke Mladosti između napornih treninga i utakmica pronalaze vremena za svoje skrivene strasti. Ususret Eurokupu koji se ovog vikenda igra na bazenu na Savi, atraktivni hrvatski reprezentativac Lovre Miloš i njegov rumunjski kolega Cosmin Radu otkrili su nam svoje skrivene strasti.

 

Cosmin Radu u Mladosti igra posljednjih šest, no u Hrvatskoj živi već čak osam godina. “Kuhati sam počeo dok sam živio u Italiji i od tada je kuhanje moja velika strast. Volim biti u kuhinji i spremati razna jela, a kuham skoro svaki dan. U periodu kada više putujemo manje kuham, no čim sam kod kuće volim sam spremati najdraža jela i eksperimentirati. Najviše volim pripremati burgere, rebarca i meso, što nije jako komplicirano, no znam napraviti i gulaše te domaće juhe.” – otkriva vaterpolist Cosmin Radu koi je pripremio odlično jelo u restoranu Oliva u kojem svakodnevno jede uz suigrače. Hrvatska kuhinja je kaže vrlo slična rumunjskoj te se zbog toga vrlo brzo privikao na naše gastro delicije i specijalitete u kojima uživa. “Najdraža hrvatska hrana su mi pržene lignje, no njih nažalost ne znam dobro napraviti sam pa vrlo često gdje god izađem naručujem uvijek isto jelo.”

 

Jedan od najatraktivnijih Žabaca je Zagrepčanin Lovre Miloš. Ovaj naočiti ekonomist živi sport u pravom smislu riječi. Kao da mu nisu dovoljna svakodnevna dva treninga u bazenu, Lovre se najbolje opušta na Riverside golf terenima koji se nalaze svega nekoliko stotina metara zračne linije od bazena na Savi.

 

“U posljednje vrijeme igram po par puta tjedno. Golf sam upisao u svibnju kada smo izašli iz lockdowna zbog manjka sportskih obaveza koje inače imam. Jedan od mojih dobrih prijatelja iz srednje škole igra ga već duži period te sam preko njega saznao sve informacije iz prve ruke. Pozvao me jedan dan da dođem s njim na golf terene. Taj prvi dolazak mi se jako svidio posebice jer sam tada shvatio da je golf ozbiljan sport te sam počeo često dolaziti. Još uvijek učim jer u svega par mjeseci igranja teško je sve poloviti, no trudim se. Treba nekih petnaest do dvadeset sati da bi se ozbiljnije počelo igrati. Najteži dio svakako mi je patanje, što mnogi misle da je zapravo najlakše.“ – otkriva svestrani Lovre Miloš te dodaje: “Vaterpolo i golf dva su potpuno drugačija sporta. Vaterpolo je puno više fizički sport, kontaktni i agresivniji, dok je golf više sport za relaksaciju. Iako je i kod igranja golfa u rad uključena velika grupa mišića ipak je potrebno biti u dobroj fizičkoj formi kako bi se uspio izdržati određeni napor, bez obzira što je golf mirniji sport. Golf je sjajan sport za rekreaciju, ne umara previše, a pri igranju uživate u prirodi pa bih svakako preporučio svima da se okušaju u rekreativnom igranju. Golf je moj hobi i čisto uživanje, a vaterpolo profesija.”

Unatoč pandemiji koronavirusa, uzbudljiva tri vaterpolska dana očekuju nas ovog vikenda u Zagrebu, a na njima će zaigrati i Cosmin i Lovre. Kvalifikacijski turnir Eurokupa održava se od 4. do 6. prosinca na bazenu Mladosti, a klubove očekuje bubble koji će zaštiti sve sudionike. Vaterpolisti Mladosti, mađarskog Egera i Primorca iz Kotora borit će se za prolazak u osminu finala drugog po snazi europskog natjecanja.

Kako vaterpolisti izgledaju u svojim strastima možete pogledati i na linku: https://youtu.be/nFtR6U-z4nk

Lovre Milos

Cosmin Radu