Posjeti HAVK Mladost web-shop
Šesto kolo Regionalne lige

Pali u Šibeniku pola minute prije kraja

event 16.10.2023.

U vrlo bitnoj utakmici (iako je svaka takva, ruku na srce), 6. kola Premier lige, skupine Zapad, Solaris je u Šibeniku svladao naše momke, 14:13. Pogodak odluke postignut je pola minute prije kraja utakmice (Duje Akrap je bio strijelac) i to nakon velikog povratka Žabaca.

Naime, Solaris je istini za volju tri četvrtine bio bolja momčad, stalno u vodstvu. U drugoj četvrtini bilježimo prvo veće rezultatsko odvajanje (8:5), a sredinom trećine bilo je i čak 5 golova minusa, odnosno 11:6 za Sunčane. Ipak, do kraja treće četvrtine su mladostaši uspjeli malo smanjiti (13:10), da bi u prve tri minute zadnje dionice, furioznim napadom i pogocima Jerka Penave, Jana Bušića i Maroja Gluhaića, Mladost uspjela poravnati! 

Ponadali smo se preokretu u tom trenutku. U pet i pol minuta, koliko je preostalo do kraja utakmice, slijedila je obostrano grčevita borba po cijelom bazenu. Sve do 32 sekunde do kraja kada je Duje Akrap pogodio za pobjedu domaćina.

Strijelci za Mladost bili su – David Mijić, Jero Penava i Maroje Gluhaić po 3 gola, te Jan Bušić, Toni Bušić, Eugen Koprčina i Dario Rakovac po 1.