Posjeti HAVK Mladost web-shop

Pao je Jug

event 19.05.2018.

Pred lijepo popunjenim tribinama bazena uz Savu Mladost je odigrala hrabru utakmicu i ostvarila pobjedu protiv Juga sa 6:5. Rezultat u finalnoj seriji je 1:1. Od samog početka utakmice Žapci su ušli puno bolje nego u Dubrvniku prije par dana. Nažalost, dobru igru nisu okrunili sa rezultatskom prednošću već su imali problema sa realizacijom. S […]

Pred lijepo popunjenim tribinama bazena uz Savu Mladost je odigrala hrabru utakmicu i ostvarila pobjedu protiv Juga sa 6:5. Rezultat u finalnoj seriji je 1:1.

Od samog početka utakmice Žapci su ušli puno bolje nego u Dubrvniku prije par dana. Nažalost, dobru igru nisu okrunili sa rezultatskom prednošću već su imali problema sa realizacijom. S druge strane iskusna momčad Juga znalački je koristila i najmanje šanse te je povela sa 3:0 te su momčadi pri tom rezultatu promijenili strane. Na pauzi između druge i treće četvrtine zagrebačka publika pozdravila je mlade Žapce, osvajače medalja na Prvenstvima Hrvatske u mlađim kategorijama.
“Defile pobjednika” kao da je dodatnu snagu Bajinim junacima, koji unatoč zaostatku, nisu posustali. Dva gola s igračem više (Zović, Marković) bila su samo najava potpunog preokreta kojeg je na kratko zaustavio Garcia. Mladostaški “starci” Radu (iskoristio peterac) i Marković režirali su potpuni preokret i Mladost prvi puta u vodi (5:4). Izvrsna igra Žabaca u bazenu probudila je i publiku te se nakon dužeg vremena na bazenu čuje navijanje Mladost, Mladost. Lovre Miloš pogađa za 6:4 1:12 prije kraja utakmice i sve je spremno za slavlje. Jug je smanjio na 6:5, imao zadnji napad za izjednačenje, ali borbeni Žapci su se uspjeli obraniti i zasluženo slavlje je moglo početi.
Koga istaknuti, koga pohvaliti u ovako velikoj pobjedi. Pobjedu je svakako izborila momčad Mladosti na čelu sa trenerom Bajićem koji je vjerovao u svoju ekipu. Kapetan Marcelić je ponovo bio izvrstan na golu sa nekoliko čudesnih obrana. Centri Paškvalin i Radu su odradili izvrstan posao u napadu u kojem su izborili mnoštvo isključenja. Pavo Marković postigao je 2 prekrasna gola od kojih je posebno bitan onaj za 5:4 iz daljine pri isteku napada. Lovre Miloš i Ivan Domagoj Zović također su postigli važne pogotke.
U finalnoj seriji sada je 1:1 i slijedi utakmica u utorak u Dubrovniku. Mladostaši žele i u Gružu pokazati da ovo danas nije bilo slučajno te popraviti dojam iz prve utakmice. Poželimo im sreću te jedno je sigurno – još će se jedna finalna utakmica igrati u Zagrebu što je izboreno s ovom velikom i zasluženom pobjedom.