Partizanu pobjeda, Mladostašima zadovoljstvo

event 18.03.2017.

Kolo prije kraja Regionalne lige za Mladostaše sve je jasno. U Dubrovnik će na završni turnir sa 3.mjesta. U pretposljednjem kolu Regionalne lige Mladost je igrala u Beogradu protiv Partizana i izgubila 14:11. Rezultat je s kojim ovbje ekipe su zadovoljne, ali mogli bi smo reći da nisu ostvarile svoj cilj. mladostašima je bilo bitno […]

Kolo prije kraja Regionalne lige za Mladostaše sve je jasno. U Dubrovnik će na završni turnir sa 3.mjesta.

U pretposljednjem kolu Regionalne lige Mladost je igrala u Beogradu protiv Partizana i izgubila 14:11. Rezultat je s kojim ovbje ekipe su zadovoljne, ali mogli bi smo reći da nisu ostvarile svoj cilj. mladostašima je bilo bitno da ne izgube više od šest razlike jer će tako biti najmanje treći na kraju regularnog dijela. Međutim, porazom u Beogradu izgubili su sve izglede za dostizanjem Jadrana iz Herceg Novog na drugoj poziciji. S druge strane Partizanovci su se s ovom pobjedom jako približili sudjelovanju na Final 4 turniru jer su se odvojili od Moranara na 5 bodova (Mornar ima odigrati još dvije utakmice), ali ova pobjeda im nije bila dovoljna da izbjegnu Juga u polufinalu završnog turnira.
Mladostaši nisu dobro ušli u utakmicu. Primili su gol nakon samo 20 sekundi igre i od tada su cijelo vrijeme bili u zaostatku. U drugoj četvrtini Partizan je opasno priprijetio da će dostići zagrebačku razliku te gurnuti Žapce na dvoboj s Jugom. Dva puta su domaćini imali 5 golova viška (9:4 i 10:5), ali oba puta su Mladostaši bili koncentrirani već u slijedećem napadu te uspjeli smanjiti razliku. Igrači trenera Štritofa najbolje su odigrali kraj druge i početak treće četvrtine kad su napravili seriju 5:1, došli na samo pogodak zaostatka i obranili zagrebačku prednost.
Posljednja četvrtina ponovo je otišla na stranu domaćina, ali prednost više nikada nije bila veća od 3 razlike te se Žapci, unatoč porazu, zadovoljni mogu vratiti u Zagreb.
Najjefikasniji kod Mladostaša bio je Bukić sa tri gola. Važno je za istaknuti da je Luka realizirao peterac nakon što u prethodnim utakmicama posljednja dva peterca nije uspio pretvoriti u pogotke. Bukićeva sigurnost će biti jako potrebna na završnom turniru, ako Žapci žele do finala.
Zović i Vlahović postigli su po 2 pogotka, a jednom su se u strijelce upisali Brlečić, Lazić, Valečić i Bašić.
Za tjedan dana Mladostaši u posljednjem kolu ugošćuju Mornar na svom bazenu na Savi. Biti će to prilika za sve zagrebačke ljubitelje vaterpola da dođu na bazen i čestitaju ovoj mladoj momčadi na još jednom plasmanu na završni turnir Regionalne lige.