Posjeti HAVK Mladost web-shop

Paškvalin: “U ovom trenutku razlika u kvaliteti je znatno u našu korist”

event 16.03.2018.

Još je dva kola preostalo do završetka ligaškog dijela Regionalne lige. Mladost putuje u Rijeku gdje u subotu u 19:30 igra protiv Primorja EB. Naš iskusni centar Fran Paškvalin je svojedobno osvajao trofeje u kapici Primorja pa smo ga zamolili za njegovo viđenje predstojećeg susreta. Nakon poraza u Herceg Novom, slijedi gostovanje u Rijeci. Jeli […]

Još je dva kola preostalo do završetka ligaškog dijela Regionalne lige. Mladost putuje u Rijeku gdje u subotu u 19:30 igra protiv Primorja EB. Naš iskusni centar Fran Paškvalin je svojedobno osvajao trofeje u kapici Primorja pa smo ga zamolili za njegovo viđenje predstojećeg susreta.

Nakon poraza u Herceg Novom, slijedi gostovanje u Rijeci. Jeli poraz u Crnoj Gori ostavio traga na ekipi?
Mislim da nije poraz ostavio na nama nikakve tragove. Dapače moramo tu utakmicu iskoristiti da iz nje izvučemo pouke… i dobro se pripremimo za slijedeći okršaj, koji je u Dubrovniku 13.4.
Prije 5 godina si u kapici Primorja osvojio Regionalnu ligu i jedan si od rijetkih Zagrepčana kojem je to pošlo za rukom. Danas je to sasvim drugačije Primorje i na dnu je ljestvice Regionalne lige. Kako vidiš svoje subotnje protivnike?
Žao mi je vidjeti Primorje zadnje na tablici lige. Osobno se nadam da će se opet kroz godine vratitit u borbe za naslove jer grad Rijeka i VK Primorje to zaslužuju. Tamo sam proveo, slobodno mogu reći, jedne od ljepših trenutaka svoje karijere.
Utakmica na Kantridi je jedna od onih utakmica, kako trener Bajić kaže, u kojoj Mladost može malo dobiti, a puno izgubiti. Što treba poduzeti da se izbjegne eventualno iznenađenje?
Iskreno mislim da je razlika u kvaliteti prevelika, a i ipak mi smo Mladost i tako se trebamo i ponašati. Respektirati svakog protivnika ali ujedino i biti svijesni svojih kvaliteta. Očekujem našu sigurnu pobjedu.
Dobrim igrama u ligaškom dijelu osigurali ste polufinale protiv Jadrana HN. Što se još stigne poboljšati u Tvojoj igri, ali i cijele ekipe, da biste u završnim utakmicama bili u najboljem izdanju?
Svakako mjesta za napredak što u mojoj, što u igri cijele ekipe, još ima. Ssvakim treningom nastojimo ispraviti nedostatke i željno očekujemo kraj prvenstva. Ne sumljam da ćemo biti pravi.
Pa neka se ostvare Franova predviđanja. Sretno!