Posjeti HAVK Mladost web-shop

Paškvalin: “Uvijek smo disali kao prava ekipa”

event 28.07.2018.

Fran Paškvalin ne napušta samo Mladost, već svoju kapicu će objesiti na zid i krenuti u poslovni svijet. Podijelio je s nama svoje planove te se osvrnuo na vrijeme provedeno u Mladosti. Naputovao se Fran Paškvalin u svojoj vaterpolo karijeri. Danas su mu 33 godine, a s vaterpolom se počeo baviti u Medveščaku. Slijedio je […]

Fran Paškvalin ne napušta samo Mladost, već svoju kapicu će objesiti na zid i krenuti u poslovni svijet. Podijelio je s nama svoje planove te se osvrnuo na vrijeme provedeno u Mladosti.

Naputovao se Fran Paškvalin u svojoj vaterpolo karijeri. Danas su mu 33 godine, a s vaterpolom se počeo baviti u Medveščaku. Slijedio je Šibenik, pa dolazak u Mladost, da bi „mali Paškva“ kako smo ga zvali, ne zbog građe nego zbog oca, nastavio put u Bresci, Primorju, Budvi, Acquachiari te se prije 3 sezone vratio u svoju Mladost. Srčan i borben na centarskoj poziciji na svakoj je utakmici je davao sve od sebe, Prve sezone po povratku u Mladost mu je društvo na centru pravio Andro Gagulić, druge Hrvoje Brlečić, a prošle sezone je minutažu dijelio s Cosminom Raduom. U zadnje tri sezone zabio je za Mladost 75 golova u službenim utakmicama i zaradio pregršt isključenja i peteraca. Uz klupske trofeje, Fran je ostavrio i reprezentativne uspjehe osvojivši 3 medalje na Svjetskim prvenstvima.

No došlo je vrijeme da se polako počinje razmišljati i o nastavku životne karijere, one bez kapice na glavi.

Fran, najprije, kako ocjenjuješ svoje zadnje tri sezone u Mladosti? Kojeg se detalja posebno rado sjetiš u tom razdoblju?
Svoje zadnje tri sezone u Mladosti ocjenjujem kao uspješnima jer mislim da je ekipa iz sezone u sezonu napravila korak naprijed. Puno lijepih stvari će mi ostati u sjećanju pa mi je teško nešto posebno izdvojiti. Mogu reći da se ne sjećam nit jedne ružne stvari u međuljudskim odnosima između igrača i da smo uvijek ako ništa disali kao ekipa.

Kakvi su ti planovi za budućnost?
Planovi za budućnost su mi vezani uz posao. Na leđima su mi 33 godine. Imao sam ponuda možda više nego ikada, međutim odlučio sam krenuti u nove pobijede i u novu životnu avanturu. Odluka nije bila laka međutim nije donesena preko noći nego sam dobro razmislio.”

Vidiš li se i dalje u vaterpolu i kakvi su ti planovi vezani uz vaterpolo?
U vaterpolu se dalje ne vidim, ali uvijek će vaterpolo biti dio mene. Puno mi je dao i naravno da ću tu biti ako ću ista moći pomoći.”

Kako vidiš Mladost u budućnosti?
Mladosti u budućnosti vidim kao i do sada da se iz godine u godinu diže. Želim im joj da se u što bržem roku vrati na stare staze osvajanja trofeja i da opet postane najtrofejniji svjetski klub…Od srca im to želim.”

Paškva, Hvala Ti na doprinosu klubu u zadnje tri sezone, prije svega na borbenosti i požrtvovnosti koju si pokazivao iz utakmice u utakmicu. Puno sreće u nastavku Tvog životnog puta.