Posjeti HAVK Mladost web-shop

Pavičić:”Favoriti smo i protiv Vojvodine i Radničkog”

event 19.11.2015.

Iako su se razišli prije početka sezone, uprava Mladosti i Marko Pavičić, dogovorili su njegov povratak u momčad što se pokazalo kao odličan potez. Razgovarali smo s Markom o njegovom statusu te o utakmicama koje su pred njim i suigračima. “Moj status je da sam ponovno postao igrač Mladosti 29.10.2015. I od tog datuma stojim […]

Iako su se razišli prije početka sezone, uprava Mladosti i Marko Pavičić, dogovorili su njegov povratak u momčad što se pokazalo kao odličan potez. Razgovarali smo s Markom o njegovom statusu te o utakmicama koje su pred njim i suigračima.

Moj status je da sam ponovno postao igrač Mladosti 29.10.2015. I od tog datuma stojim treneru Hrestaku na raspolaganju kao i svi ostali igrači u kadru.” kratko i jasno Marko je naglasio da u klubu mogu računati na njegove dobre igre.

Kako ste se osjećali u trenucima kad u klubu nisu računali na Vas?
Ne bih rekao da sam bio razočaran što se uprava tako kasno odlučila na potez da se mene vrati u klub, takva je jednostavno bila situacija ali na kraju na obostrano zadovoljstvo došli smo do dogovora što je najbitnije.

Koliko ste trenutno spremni za nastupe s obzirom na propušteni početak sezone?
Sigurno je da se osjeti na mojoj fizičkoj spremi duža pauza, ali također smatram da je bilo i mojeg doprinosa za osvajanje zadnjih bodova. Što se tiče igre osjećam se sjajno jer poznajem igru i zahtjeve koje trener traži od momčadi i mene osobno pa nekog dužeg razdoblja za prilagodbu nema. U klubu imamo i vrhunskog kondicijskog trenera Kuterovca tako da dolazak u pravu formu je samo pitanje vremena.

Kakva je atmosfera u ekipi nakon pobjede nad Mornarom i trenutno 5. mjesta na tablici?
Pobjeda nad Mornarem je bila jako važna i bitna pogotovo jer smo gubili većinu susreta i uspjeli okrenuti utakmicu u našu korist. Utakmica je pokazala naš karakter da se ne predajemo do zadnjeg zvižduka. Tu pobjedu moramo brzo ostaviti iza nas i okrenuti se novim izazovima. Atmosfera u momčdi je općenito jako dobra, mlada smo momčad tako da nema puno mjesta za neko opuštanje. Tu je uvijek trener Hrestak, kao i naš kapetan Sikira (Ivan Milaković) da nas “spuste na zemlju”, a vjerujte kad Sikira digne glas nikom nije svejedno“.

Mladost očekuju dvije utakmice u Srbiji protiv Vojvodine i Radničkog. Prvo je na redu Vojvodina u petak:
Smatram da je kvaliteta i igrački kadar na našoj strani. Samo opet dolazimo do toga da smo mi također mlada momčad podložna oscilacijama. Moramo prednost na papiru pokazati i u bazenu i nipošto podcjeniti protivnika.”

U nedjelju je Radnički koji je također slabiji u odnosu na prošlu sezonu. Bitna je to utakmica u borbi za 4. mjesto i final 4:
Radnički je momčad slična nama, mladi su imaju solidan centarski par, na golu iskusnog Šefika, te našeg bivšeg kolegu Marka Martinića. Sve u svemu neugodna momčad koja uvijek igra bolje na domaćem terenu. Ali isto tako im je otišlo puno jakih igrača i vjerujem u našu kvalitetu te isto tako mislim da si sami trebamo postavit “lagani pritisak” favorita u tom susretu.

Vjerujemo kako će s vremenom i forma Marka Pavičića biti u usponu te da tek možemo očekivati njegove najbolje utakmice za klub.