Posjeti HAVK Mladost web-shop

Perfektan Marcelić, bod protiv Solarisa

event 21.01.2022.

Druga utakmica na budvanskom turniru i drugi bod za našu momčad. Ovog puta protiv Solarisa 5:5, iako će dakako ostati žal za punim ulovom. Do njega nas je dijelilo samo 18 sekundi, odnosno toliko je vremena bilo ostalo do kraja utakmice kada je Eugen Koprčina uspio pogoditi za ispostavit će se kasnije i konačnih 5:5. […]

Druga utakmica na budvanskom turniru i drugi bod za našu momčad. Ovog puta protiv Solarisa 5:5, iako će dakako ostati žal za punim ulovom. Do njega nas je dijelilo samo 18 sekundi, odnosno toliko je vremena bilo ostalo do kraja utakmice kada je Eugen Koprčina uspio pogoditi za ispostavit će se kasnije i konačnih 5:5.

Međutim, odmah prije bilo kojeg opisa utakmice, valja izdvojiti sjajno izdanje Ivana Marcelića. Naš reprezentativni vratar imao je ‘svoju večer’, raskrilio se između vratnica i ispod grede, ‘izludio’ Šibenčane svojim obranama. Njih je pak bilo na kraju čak – 18!! Poprilično raritetna brojka kada su vratari u pitanju, u nekom ‘ozbiljnom’ susretu prvoligaškog ranga natjecanja. Nažalost, ispostavilo se ipak da je čak i takav Marcelićev dan odnosno učinak ispred našeg gola bio nedostatan za maksimalna tri boda.

Mladost je cijelim tijekom utakmice s malo pogodaka vodila, doduše minimalno ili nikada više od gola razlike. Jednako kao što je Solaris bio taj koji je baš svaki put izjednačio. U posljednjoj minuti, kod našeg vodstva 5:4, trener Bajić je pozvao minutu odmora. Žapci su imali i igrača više, ali udarac Darija Rakovca je završio u bloku suparnika. Šibenčani su krenuli u polukontru, prebacili loptu s desnog na lijevo krilo, gdje je Koprčina dobro primio loptu, te uspio pogoditi mrežu za 5:5.

Za Mladost je Marin Dašić postigao 2 gola, dok su po 1 pridodali Ivan Vrbnjak, Dario Rakovac i Tin Fabris. U subotu, 22. siječnja Mladost je slobodna u 3. kolu budvanskog turnira.