Posjeti HAVK Mladost web-shop
Dr. sc. kineziologije

Pero Kuterovac postao doktor

event 09.11.2022.

Nije slučajno niti puno ime našeg kluba – Hrvatski akademski vaterpolski klub Mladost. Tu akademsku crtu je dodatno ‘podebljao’, do razine doktora znanosti, naš Pero Kuterovac.

Mladost je bila, jest i ostat će uvijek sveučilišna sredina, akademski klub. Nije slučajno niti puno ime našeg kluba – Hrvatski akademski vaterpolski klub Mladost. Tu akademsku crtu je dodatno ‘podebljao’, do razine doktora znanosti, naš Pero Kuterovac.

Legendarni, već gotovo dva desetljeća kondicijski trener našeg kluba, od srijede, 9. studenoga je doktor kineziologije! Pero Kuterovac je naime doktorirao pred stručnom komisijom Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, na temu “Psihološka pozadina uzimanja dopinga kod hrvatskih sportaša”.

Dr. sc. kineziologije Pero Kuterovac u karijeri je dosad vodio ponajveće hrvatske i inozemne zvijezde iz različitih sportova (Damir Martin, Bojan Bogdanović, Borna Ćorić, Filip Hrgović, Ryan Lochte, Mario Todorović…) kao i cijeli niz nekadašnjih i sadašnjih nogometnih reprezentativaca Hrvatske. Radio je i u stožeru muške seniorske rukometne reprezentacije, kao i u stožeru Ženskog rukometnog kluba Lokomotiva. Nedavno je imenovan i izbornikom hrvatske plivačke reprezentacije.

Ipak, najdublji je trag ostavio u vaterpolu. Kako u hrvatskoj reprezentaciji od 2012. na ovamo, tako još i dulje u našem klubu. S mladostašima je Pero Kuterovac osvajao naslove prvaka Hrvatske, nacionalne kupove, regionalne lige… On je umnogome zaslužan za sjajnu spremu mnogobrojnih vaterpolista koji su minula skoro dva desetljeća nosili kapicu našeg kluba.

HAVK Mladost je sretna i ponosna što ima takvog člana, tako vrsnog stručnjaka u stručnom stožeru, te koristimo priliku novopečenom dr. Kuterovcu iskreno i od srca čestitati.