Posjeti HAVK Mladost web-shop

Petercima do bronce!

event 18.09.2022.

Mladostaši nisu sa završnog turnira Hrvatskog kupa za kadete otišli bez medalje oko vrata. Izabranici trenera Roberta Sappea osvojili su treće mjesto odnosno broncu na u nedjelju završenom turniru kadetskog Kupa. Ako su večer ranije, u subotu peterci bili kobni odnosno nesretni za mladostaše, jer su naši dečki na taj način izgubili polufinale s Mornarom […]

Mladostaši nisu sa završnog turnira Hrvatskog kupa za kadete otišli bez medalje oko vrata. Izabranici trenera Roberta Sappea osvojili su treće mjesto odnosno broncu na u nedjelju završenom turniru kadetskog Kupa.

Ako su večer ranije, u subotu peterci bili kobni odnosno nesretni za mladostaše, jer su naši dečki na taj način izgubili polufinale s Mornarom BS, u nedjelju su petercima osvojili kolajnu. Boljim izvođenjem peteraca, Mladost je svladala Zadar 1952 rezultatom 14:13 nakon što je po završetku četiri četvrtine bilo opet 10:10, baš kao i u polufinalu.

Ponovo je to bio sjajan vaterpolo dviju podjednakih momčadi. Nakon četvrtinu i pol izjednačenosti, sredinom druge dionice naši su dečki stekli osjetniju prednost (6:3 i 7:4), da bi se na poluvrijeme otišlo s vodstvom od dva gola (7:5). Još je i u trećoj četvrtini Mladost nametala ritam i vodila s tri gola razlike (8:5 i 9:6), ali mladi Zadrani ne posustaju. Krajem treće četvrtine uspjeli su manjiti (9:7), da bi u zadnjih sedam minuta poravnali.

Štoviše, u zadnjoj je munuti naš sastav imao vodstvo 10:8, ali je Zadar 1952 uspio u pola minute ‘složiti’ čak dvije kontre i izjednačiti na 10:10. Utakmica je ‘otišla’ u peterce.

U njima su se naši kadeti pokazali smirenijima, a ključna je bila obrana posljednjeg peterca, kada je Petar Radman ‘ukrotio’ udarac Ive Radetića kod 13:13, da bi gol za pobjedu i broncu donio Andrija Čolović.

Čestitamo našim kadetima i treneru Robertu Sappeu na velikoj pobjedi i brončanoj medalji!

Spomenimo da je Kup osvojila momčad Medveščaka koja je u finalu svladala Mornar BS 14:7.