Petercima do bronce!

event 18.09.2022.

Mladostaši nisu sa završnog turnira Hrvatskog kupa za kadete otišli bez medalje oko vrata. Izabranici trenera Roberta Sappea osvojili su treće mjesto odnosno broncu na u nedjelju završenom turniru kadetskog Kupa. Ako su večer ranije, u subotu peterci bili kobni odnosno nesretni za mladostaše, jer su naši dečki na taj način izgubili polufinale s Mornarom […]

Mladostaši nisu sa završnog turnira Hrvatskog kupa za kadete otišli bez medalje oko vrata. Izabranici trenera Roberta Sappea osvojili su treće mjesto odnosno broncu na u nedjelju završenom turniru kadetskog Kupa.

Ako su večer ranije, u subotu peterci bili kobni odnosno nesretni za mladostaše, jer su naši dečki na taj način izgubili polufinale s Mornarom BS, u nedjelju su petercima osvojili kolajnu. Boljim izvođenjem peteraca, Mladost je svladala Zadar 1952 rezultatom 14:13 nakon što je po završetku četiri četvrtine bilo opet 10:10, baš kao i u polufinalu.

Ponovo je to bio sjajan vaterpolo dviju podjednakih momčadi. Nakon četvrtinu i pol izjednačenosti, sredinom druge dionice naši su dečki stekli osjetniju prednost (6:3 i 7:4), da bi se na poluvrijeme otišlo s vodstvom od dva gola (7:5). Još je i u trećoj četvrtini Mladost nametala ritam i vodila s tri gola razlike (8:5 i 9:6), ali mladi Zadrani ne posustaju. Krajem treće četvrtine uspjeli su manjiti (9:7), da bi u zadnjih sedam minuta poravnali.

Štoviše, u zadnjoj je munuti naš sastav imao vodstvo 10:8, ali je Zadar 1952 uspio u pola minute ‘složiti’ čak dvije kontre i izjednačiti na 10:10. Utakmica je ‘otišla’ u peterce.

U njima su se naši kadeti pokazali smirenijima, a ključna je bila obrana posljednjeg peterca, kada je Petar Radman ‘ukrotio’ udarac Ive Radetića kod 13:13, da bi gol za pobjedu i broncu donio Andrija Čolović.

Čestitamo našim kadetima i treneru Robertu Sappeu na velikoj pobjedi i brončanoj medalji!

Spomenimo da je Kup osvojila momčad Medveščaka koja je u finalu svladala Mornar BS 14:7.