Posjeti HAVK Mladost web-shop

Petković: “Moramo napraviti sve suprotno u odnosu na prošlu utakmicu”

event 04.02.2019.

Mladost u utorak 5.2. u 20:30 na svom plivalištu igra važnu utakmicu Len Lige prvaka protiv mađarskog Szolnoka. Borba je to za jedno od prva tri mjesta u skupini B koja vode na F8 turnir u Hannoveru. Stanje na tablici skupine B nakon prvih sedam kola slikovito se može usporediti sa stanjem u zračnoj luci. […]

Mladost u utorak 5.2. u 20:30 na svom plivalištu igra važnu utakmicu Len Lige prvaka protiv mađarskog Szolnoka. Borba je to za jedno od prva tri mjesta u skupini B koja vode na F8 turnir u Hannoveru.
Stanje na tablici skupine B nakon prvih sedam kola slikovito se može usporediti sa stanjem u zračnoj luci. Vodeći Jug CO s maksimalnim brojem bodova (21), praktično gledano, može mirno sjediti u lounge baru i čekati poziv za let prema Hannoveru. Drugoplasirani Sport Management (16 bodova), iako zaostaje za Jugom, ima osjetnu prednost pred pratiteljima i samo ga još par dobrih utakmica dijeli od check-in šaltera. Najveća je gužva, da se našalimo, na šalteru za prodaju karata za treće i posljednje mjesto koje vodi na F8. Trenutno treće mjesto drži prvak Europe Olympiacos s 11 bodova, a slijede ga bivši Euro prvak Szolnok s 9, Mladost s 8 i Spandau 04 sa 7 osvojenih bodova. Pobjeda Mladosti protiv Mađara je nužna kako bi u „redu za karte“ preskočila Szolnok, te se nastavila „gurati“ s Grcima prije „zadnjeg poziva putnicima za Hannover“.
No vratimo se ozbiljnoj najavi.
Prije nešto manje od dva tjedna Szolnok je na svom plivalištu nadigrao Mladost s 11:8. Pokazali su tada Mađari da se radi o vrlo iskusnoj i kvalitetnoj ekipi s nekolicinom klasnih igrača kao što su Prlainović, Aleksić, Zalenky, Rašović, te nešto stariji centar Kis. Ne smije se zaboraviti niti golman Nagy, iako u utakmici protiv Žabaca nije branio.
Antonio Petković smatra da je prva utakmica protiv Mađara bila poučna:
“Iz prve utakmice sa Szolnokijem izvukli smo pouke, najvažnije da fizički jako dobro stoje i da imaju odlične centre. Vjerujem da smo ih dobro analizirali, pripremit ćemo se i napraviti sve suprotno od one prve utakmice.”
Ove sezone Mladost pred svojom publikom igra vrlo borbeno bez obzira radi li se o Regionalnoj ligi ili Ligi prvaka. Kao da Žapci iz popunjenih tribina izvlače dodatnu energiju koju svojim htjenjem pretvaraju u atraktivne i neizvjesne utakmice, često pune rezultatskih preokreta.
Trener Zoran Bajić o utakmici sa Szolnokom kaže:
“Potrudit ćemo se na toj utakmici igrati na pobjedu budući da igramo kod kuće. Cilj nam je primiti što manje golova u pozicijskoj obrani 6 na 6, da odigramo srčano i agresivno, ali pametno. To nam omogućava da lovimo Final Eight, da ozbiljno uhvatimo priključak te da u idućim utakmicama ostvarujemo kvalitetne rezultate.”
U ovogodišnjoj Ligi prvaka Mladost je na svom plivalištu remizirala protiv Hannovera (11:11) i Sport Managementa (7:7), a svladala Spandau 04 (9:7). Izvan svake sumnje je da će i utakmica protiv Szolnoka biti lijepa i uzbudljiva te je za nadati se da će gledatelji moći uživati u igri, ali i poklonima koje će neki od njih ponijeti kućama.