Posjeti HAVK Mladost web-shop

PH juniori: Ništa od finala

event 13.01.2018.

Juniori Mladosti poraženi su u večerašnjem polufinalu od Mornara rezultatom 7:8 (1:3, 3:1, 2:2, 1:2), u vrlo neizvjesnoj utakmici do samog kraja. Večeras, u polufinalu Prvenstva Hrvatske, Mladost je igrala protiv domaćeg Mornara, protivnika kojeg je prije dva dana porazila s 4 gola razlike. Rezultat susreta u grupi kao da je opustio Žapce, koji su […]

Juniori Mladosti poraženi su u večerašnjem polufinalu od Mornara rezultatom 7:8 (1:3, 3:1, 2:2, 1:2), u vrlo neizvjesnoj utakmici do samog kraja.

Večeras, u polufinalu Prvenstva Hrvatske, Mladost je igrala protiv domaćeg Mornara, protivnika kojeg je prije dva dana porazila s 4 gola razlike. Rezultat susreta u grupi kao da je opustio Žapce, koji su nakon vodstva 1:0 golom kapetana Valečića, primili 3 uzastopna zgoditka. Prva četvrtina je završila vodstvom Splićana 3:1, potpuno obrnuto od nedavno odigrane utakmice. Slijedi duže razdoblje bez zgoditaka na obje strane, koje prekida Mornar svojim 4 golom. U tom dijelu utakmice Mladost nije uspjela realizirati čak 4 igrača više.
Nakon čak 8 minuta bez gola, Markić realizira igrača više, a odmah potom Biljaka smanjuje na 3:4. Herceg nastavlja mini-seriju golova Mladosti i nakon 2. četvrtine rezultat je izjednačen 4:4. Valja istaknuti da su u prve 2 četvrtine igrači trenera Vinceka igrali odličnu obranu s igračem manje jer Mornar nije zabio niti jedan gol iz 4 igrača više.
U trećoj četvrtini slijedi razdoblje igre bez golova, koje prekida, na žalost Mladostaša, do tada dobro čuvani Kreković za vodstvo Mornara 5:4. No tada na scenu stupa Brnetić, zabija 2 gola iz igre i do dovodi Mladost u vodstvo 6:5 ovo je bilo drugo vodstvo Žabaca nakon početnih 1:0. No Mornar ne posustaje i pred kraj četvrtine vraća rezultat u egal.
Na početku odlučujuće četvrtine Markić koristi igrača više za novo vodstvo Mladosti. Biljaka ne koristi igrača više za vodstvo 2 razlike, a to Mornar kažnjava i ponovo je rezultat izjednačen. Nakon nekoliko obrana vratara s obje strane, dvije minute prije kraja utakmice Mornar je opet u vodstvu 8:7, koje je bilo i konačni rezultat susreta.
Poraz nije uspio spriječiti niti vrlo dobri Jurlina koji je obranio 14 udaraca.
Mladost nije uspjela izboriti finale i sutra nas očekuje borba za 3. mjesto protiv Juga CO koji je u prvom polufinalu poražen sa 11:4 od POŠK-a.