Posjeti HAVK Mladost web-shop

Po častan oproštaj od Lige prvaka

event 19.10.2021.

Mladost dočekuje Jadran iz Splita u uzvratnoj utakmici zadnjeg kruga kvalifikacija za LEN Ligu prvaka. U prvom susretu igranom u Splitu, Jadran je ostvario veliku prednost od 7 golova i bila bi senzacija desetljeća da Žapci uspiju nadoknaditi zaostatak, pogotovo imajući u vidu iskustvo i kvalitetu Splićana. Ali navedeno ne umanjuje mogućnost da naši dečki, […]

Mladost dočekuje Jadran iz Splita u uzvratnoj utakmici zadnjeg kruga kvalifikacija za LEN Ligu prvaka. U prvom susretu igranom u Splitu, Jadran je ostvario veliku prednost od 7 golova i bila bi senzacija desetljeća da Žapci uspiju nadoknaditi zaostatak, pogotovo imajući u vidu iskustvo i kvalitetu Splićana.

Ali navedeno ne umanjuje mogućnost da naši dečki, rasterećeni bilo kakvog pritiska, odigraju hrabro i srčano i časno se oproste od Lige prvaka. Ono što je već i prije utakmice jasno je da europski put Žabaca ne završava sutra navečer. Već za tjedan dana je na rasporedu prvi četvrtfinalni susret u Eurokupu.

Ono što budi optimizam kod trenera Bajića, stručnog stožera i svih prijatelja Kluba, su prve tri četvrtine splitskog dvoboja. Mladost je zaostajala samo 3 gola, imala prigodu i za -2, te nakon toga zbog trećih isključenja trojice igrača, susret završila na spomenutih -7.

Kakva su očekivanja Matiasa Biljake, prvog beka Mladosti?

“Mladost u svakoj utakmici želi dati svoj maksimum. Jadran je dobra, jaka i posložena momčad, a mi im želimo pružiti što bolji otpor. Borit ćemo se od početka do kraja, a iz ove zadnje utakmice protiv Jadrana, nakon dvije odigrane, želimo biti najbolji što nam je bitno za buduće utakmice i nastavak sezone.”

Možeš li prokomentirati svoju igru na beku, obzirom da se na drugoj strani često susrećeš s iskusnim Nikšom Dobudom?

“Dobud je vrhunski centar i dan danas, a ja sam još relativno mladi bek, koji još učim i upijam neke stvari na poziciji beka. Nastojim na svakoj utakmici odigrati što bolje i pomoći svojoj ekipi.”

Očekuješ li sutra najbolju utakmicu protiv Jadrana u ovih 8 dana?

“Gledamo li prve dvije utakmice vidi se da smo u prve tri četvrtine druge utakmice već napravili lijepi pomak prema naprijed, te pružili dobar otpor kvalitetnom protivniku. Analizirat ćemo greške i nastojati još poboljšati svoju igru. Ako se i oprostimo od Lige prvaka, neka to bude časno i neka nam ova utakmica posluži da budemo spremniji za Eurokup.”, završio je Biljaka.

Utakmica Mladost – Jadran na programu je 20.10. u 20:00, a ulaz je dozvoljen isključivo publici s covid potvrdama. Na plivalištu NEĆE biti organizirano testiranje.