Posjeti HAVK Mladost web-shop
Posljednja seniorska domaća utakmica u sezoni

Po pobjedu i brončanu medalju

event 25.05.2024.

To je nedjeljna misija Žabaca. Brončana medalja, kraj sezone i odmor, ali i priprema za kvalifikacije Lige prvaka sljedeće sezone

Sve to donosi pobjeda u nedjeljnoj utakmici s Primorjem EB u našem bazenu, u drugom susretu za treće mjesto u Prvenstvu Hrvatske (18.00 – SPTV).

Možda su mnogi već i zaboravili na prvi susret. Ako i jeste, ne krivimo vas. Prva utakmica za treće mjesto u Hrvatskoj odigrana je u Rijeci, još 11. svibnja, a završila je pobjedom mladostaša – 16:14. Trijumf kojim smo u seriji na dva dobivena susreta poveli 1-0 i sad smo na pragu dostizanja onog što je proklamirano kao cilj za ovu sezonu. Iako, u nekom se trenutku baš i nije očekivalo da je cilj dostižan. 


Podsjetimo, nakon ligaškog dijela natjecanja Mladost je bila zapravo tek peta, iza Jadrana, Juga AO, ali i Primorja EB i Solarisa. Za Šibenčanima smo zaostajali 3 boda, dok su nam Riječani ‘bježali’ čak 9. To nam je doigravanju donijelo i nepovoljan status s jednim domaćinstvom manje, ali ipak, svemu unatoč, naši su mladići napravili pothvat prvo protiv Solarisa u četvrtfinalu kada smo bili na pragu poraza, da bi se sada domogli borbe za broncu. I to u situaciji da u svojem gradu, na našem bazenu i pred svojim navijačima imamo prednost 1-0 protiv izravnog suparnika, iznenađenja sezone, riječkog Primorja EB.
To je ono što je vrlo, vrlo dobro. Ono što nas je ipak sputavalo, odnosno naš stručni stožer, je navedena već ‘rupa u kalendaru’ ili dugačko razdoblje od prve do druge utakmice. Riječani su tu u prednosti jer su oni igrali dvije teške i jake utakmice na Final Fouru Eurokupa.

Izvan natjecateljskog ritma

– Daleko najveći naš problem je što nismo u natjecateljskom ritmu, bez utakmice više od dva tjedna – napominje uoči utakmice trener Žabaca, Damir Vincek.
– Nismo imali ni mogućnosti sparirati jer je teško bilo koga uopće i naći. Uz to, još početkom ovog tjedna bio je i Hrvatski juniorski kup na kojem smo mi imali igrače, za razliku od Primorja koje nije imalo ondje igrače iz svojeg prvog sastava.

No, imamo mi i aduta. Jedan je baš na klupi. Trener Damir Vincek od kako je zasjeo na klupu Mladosti nije nikad izgubio od Primorja. Vodio je momčad dvaput na Kantridi, oba je puta pobijedio.

– Sigurno da će sada biti drukčije jer dok su u Rijeci možda ipak mislima bili više u onome što je slijedilo kasnije, Final Four Eurokupa, sada su usredotočeni samo na nas. Sigurno da će oni podignuti svoju agresivnost, nama je dosta toga i ‘ulazilo’ u prvoj utakmici. Vjerujem da će promijeniti malo igru, posebno prema našim centrima. Morat će se malo više povlačiti u obranu jer smo mi tada stvarno dosta lako distribuirali lopte na 2 metra. Opet, mi smo tada dali i dosta golova s vanjskih pozicija. Sigurno će biti i agresivniji. Očekujem čvrsto, jako plivanje i s kontrama što ih i inače krasi – naveo je trener Damir Vincek.

Pozivamo sve mladostaše da pomognu svojem klubu, dođu u nedjelju predvečer na plivalište uz Savu od 18.00 sati i bodre Žapce u nadmetanju za treće mjesto i brončanu medalju.