Posljednje kolo ligaškog dijela PH

Po tri boda u Rijeku

event 02.03.2023.

Naša prva momčad u petak (3. ožujka) putuje za Rijeku, u goste Primorju i posljednjem, 14. kolu ligaškog dijela Prvenstva Hrvatske. Žapci će gotovo sigurno u doigravanje sa startnog mjesta broj 3. Doduše, matematički se još može nešto promijeniti, ali pod poprilično malo vjerojatnim okolnostima

Na tablici državnog prvenstva, Mladost je u Ligi za prvaka trećeplasirana s 24 boda, dok Primorje EB ima 21. No, da bi Riječani prestigli našu momčad trebaju im nužno dva ostvarenja.

Prvo – pobjeda nad Mladosti

Drugo – vrlo visoka pobjeda, s čak 8 golova razlike

Možete procijeniti i sami koliko je to vjerojatno. Tih 8 golova koje bi Riječani trebali ‘ganjati’, posljedica su rezultata iz utakmice u prvom dijelu Prvenstva Hrvatske, kada su mladostaši na našem bazenu slavili protiv Primorja EB 15:8 ili 7 pogodaka razlike. 

Tu opciju o 8 razlike morali smo navesti samo stoga što matematički ona ‘stoji’, realno pak jako teško. Posebno još kada pridodamo podatak da je Primorje značajno oslabljeno i sigurno neće igrati čak trojica igrača – Muslim (napuknuto rebro), Tomić (ozljeda ramena, nužna operacija) i Vuković (ozljeda ramena, već operiran). Na sve to, dolazi Mladost u…

– U kompletnom sastavu! Sigurno nam se vraća vratar Jerko Jurlina. Već je ušao u normalni, puni trenažni proces i mislim da će ozbiljno konkurirati za momčad. Situacija s Jelačom je također sve bolja. Pokazalo se koliko smo bili u pravu da smo ga poštedjeli u prošloj utakmici Premier lige s Jugom, a sad ćemo vidjeti koliko će nam trebati protiv Primorja. Nakon ove utakmice, on ide i na okupljanje i turnir gruzijske reprezentacije, ali ono najbitnije, Marko nama treba maksimalno zdrav i spreman za završnicu Prvenstva Hrvatske.

Tako govori Zoran Bajić, šef stručnog stožera našeg prvog, seniorskog sastava. Što se utakmice u Rijeci tiče, trener Bajić će…

– Mi u nju idemo kao da je 0:0 i uopće me ne zanima, niti želim pričati o ikakvoj gol-razlici. To je nešto što sam rekao i igračima. Stvaramo ono što ima Jug, to je pobjednički mentalitet. Idemo na pobjedu. Mi se zovemo Mladost, tako se postavljamo i tako moramo razmišljati. Neće uvijek jasno biti najbolje, neće pobijediti svaku utakmicu, ali računice, kalkulacije, brojke… to me ne zanima.

Budite uz Žapce, ako ne i fizički u Rijeci, bodrite ih uz TV ekrane jer utakmicu Primorje EB – Mladost možete pratiti ovog petka, od 20.10 sati u prijenosu u programu Sportske televizije.