Posjeti HAVK Mladost web-shop
S prvog mjesta direktno u polufinale

Pobjeda 3 sekunde prije kraja!

event 27.01.2024.

Kakva drama, silna neizvjesnost, ali na koncu i veliko veselje

Naši su juniori u 3. i posljednjem kolu A skupine završnog turnira Prvenstva Hrvatske u Splitu, u utakmici za prvo mjesto u skupini i izravan plasman u polufinale, svladali Jadran 13:12 (6:2, 3;2, 1:4, 3:4)!. Štoviše, pobjeda je ostvarena golom Amara Fajkovića, samo 3 sekunde prije kraja!

Bila je to u cjelini sjajna i uzbudljiva utakmica koja je imala dosta neobičan početak. Naime, do polovice prve četvrtine u poljudskom se bazenu igrao izjednačen vaterpolo. Shodno tomu je bio i rezultat (2:2), a tada… Dvama golovima Obuljena, te po jednim pogotkom Bučevića i Dobrića, mladi su Žapci prvih osam minuta okončali s visokim vodstvom – 6:2.
Početkom druge dionice bilo je i još više (8:2). Šest golova plusa nakon ukupno 10 minuta igre u derbiju skupine! Ista razlika je ostala i sredinom četvrtine (9:3), a u poluvremenu velikih plus 5 za Mladost, (9:4).

Drugi dio utakmice, drugo lice jadranaša. Doduše, i opet ne odmah. Fajković je u drugoj minuti treće četvrtine pogodio za 10:4, ali onda se ‘skijaškim rječnikom’, jadranaši ‘bacaju na glavu’. Uspjeli su do kraja ove četvrtine smanjiti na samo 10:8. Utakmica je još ‘živa’.

Dvije i pol minute prije kraja, izjednačenje. Splićani su poravnali na 11:11, a minutu kasnije i na 12:12. Posljednje sekunde utakmice su tekle, zadnji napad naših juniora, kada je Amar Fajković pogodio za 13:12, samo tri sekunde prije kraja.

Mladostaši su ovom, i trećom pobjedom u skupini, osvojili prvo mjesto u skupini i izravan ulazak u polufinale u kojem će u subotnju večer čekati boljeg iz tzv. lažnih četvrtfinala. 

Strijelci za Mladost bili su – Dominik Obuljen 4, Amar Fajković 3, Jan Bušić i Bartul Bučević po 2, te Luka Palavra i Fran Dobrić po 1 gol.