Posjeti HAVK Mladost web-shop
Sedmo kolo protiv Zadra

Pobjeda bez stresa

event 23.02.2024.

Sjećate se možda, a ponešto smo ju i opisali uoči dolaska Zadrana uz Savu, utakmice s početka mjeseca?

U Višnjiku između Zadrana 1952 i Mladosti. Utakmice za koju smo mislili da će biti lagani izlet na more, a ispalo je da smo u zadnju četvrtinu ušli s rezultatskim minusom. Kojeg smo doduše u zadnjih 8 minuta pretvorili u solidan plus.

Sada je, u četvrtak kasno navečer, na naš bazen došao isti taj suparnik. Ovog puta stresa nije bilo. Mladostaši su elegantno došli do nova tri boda pobijedivši Zadrane 19:7 (4:3, 5:2, 6:0, 4:2).
Sve što su Zadrani učinili su bili jedno kratko trajno vodstvo (0:1) i jedno izjednačenje (4:4). Oboje su dogodilo na početku prve odnosno druge četvrtine, ali u oba navrata je slijedio žestok odgovor Žabaca. Od 0:1 do 4:1, te od navedenih 4:4 do 8:4.
Zaključni i najsnažniji ‘udar’ svakako je slijedio u trećoj četvrtini koju su naši mladići dobili čak 6:0 i podignuli razliku na +10 (15:5). Do kraja susreta bilo je i još malo više.

Strijelci za Mladost bili su –  Maroje Gluhaić, Eugen Koprčina i Toni Bušić po 3 gola, zatim Branimir Herceg, Jan Bušić i David Mijić po 2 odnosno Goran Solje, Jerko Penava, Dario Rakovac i Domagoj Jajčinović po 1 gol.

Kako smo najavili već, naši će mladostaši vrlo brzo opet u bazen, u novi prvenstveni okršaj. Ove subote, u našem bazenu očekujemo goste iz Korčule, sastav KPK. Riječ je o unaprijed planiranom susretu 8. kola Prvenstva Hrvatske.