Posjeti HAVK Mladost web-shop

Pobjeda i poraz Hrvatske na startu

event 27.08.2016.

U Podgorici u započelo je Svjetsko prvenstvo za juniore na kojem nastupa i reprezentacija Hrvatske. U prva dva susreta naši su zabilježili po pobjedu i poraz. Natjecanje u glavnom gradu Crne Gore igra se po novim pravilima FINA-e. U bazenu igraju samo 5 igrača i golman, dok se u zapisniku nalazi 11 igrača. Vrijeme napada […]

U Podgorici u započelo je Svjetsko prvenstvo za juniore na kojem nastupa i reprezentacija Hrvatske. U prva dva susreta naši su zabilježili po pobjedu i poraz.

Natjecanje u glavnom gradu Crne Gore igra se po novim pravilima FINA-e. U bazenu igraju samo 5 igrača i golman, dok se u zapisniku nalazi 11 igrača. Vrijeme napada je skraćeno na 25 sekundi, trajanje isključenja je 15 sekundi, a igra se s manjom loptom. Nova pravila svakako su dovela do toga da se puno više golova se postiže na utakmici, ali i daje prednost “plivačkim” ekipama.
Prvog dana Hrvatska je upisala laganu pobjedu protiv Novog Zelanda rezultatom 23:11 te su se svi igrači, osim vratara, upisali u listu strijelaca. U sastavu izbornika Krekovića nastupila su četvorica Mladostaša – Biljaka, Herceg, Lazić i Valečić, dok je Bajić utakmicu gledao sa tribina. Golove za Hrvatsku postigli su Merčep (6), Pejković (5), Biljaka (3), Paparić (3), Herceg (2) te Kreković, Valečić, Butić i Lazić po 1.
U drugom kolu Hrvatska je igrala protiv Srbije i u nezivjesnoj utakmici izgubila 15:13. Poveli su Hrvati 1:0, ali srpski igrači prelaze u vodstvo (1:1 je bilo jedino izjednačenje na utakmici) koje nisu ispuštali do kraja. Naši mladići, iako u zaostatku većim dijelom utakmice, nisu se predavali te su u par navrata bili samo na pogodak zaostatka, ali nisu uspjeli se potpuno vratiti. Najbolji strijelac u našim redovima bio je Pejković sa 6 pogodaka, ali za pobjedu je trebao veću pomoć suigrača. Od Žabaca golove su postigli LAzić 2 i Biljaka 1.
U nedjelju Hrvatska igra protiv SAD, a prema viđenom do sada biti će to borba za 2. mjesto u grupi. U borbu za medalje će prve tri reprezentacije iz skupine od 5 ekipa – prvoplasirani će u četvrtfinale, a drugi i treći u razigravanje.