Prvenstvo Hrvatske za mlađe nade

Pobjeda i poraz Mlađih nada

event 04.07.2023.

Niti tjedan dana od okončanja natjecanja mlađih kadeta u polufinalnom turniru Prvenstva Hrvatske i samo dan nakon završetka juniorskog Kupa, u akciji je i još jedna uzrasna kategorija mladostaša

U Zagrebu je naime u ponedjeljak počelo Prvenstvo Hrvatske za uzrast Mlađe nade (godište 2012. i mlađe). Riječ je o najmlađem uzrastu u hrvatskom vaterpolu, a koji će do srijede odlučivati o naslovu prvaka države. Podsjetimo, prošle sezone su upravo Mlađe nade Mladosti osvojile naslov prvaka Hrvatske. Najveći dio utakmica će se odigrati na bazenu Šalata, ali jedan dio i u našem bazenu uz Savu.

Ukupno je 9 klubova razdijeljeno u dvije skupine, a naši su klinci u B skupini zajedno sa sastavima Medveščaka, ZPK iz Zagreba, riječkog Primorja EB i splitskog Jadrana.

Prvo natjecateljskog dana, mali mladostaši su odigrali dvije utakmice. U prvom su kolu pobijedili prošlogodišnjeg doprvaka, ZPK 12:5. Od Žabaca su golove postigli – Fabian Radan 4, Mihael Katić 2, Marko Mateljak 1, Lukas Livajić, Grgur Burić, Andrija Klišanin Jure Pejić i Roko Focht po 1.

U 2. kolu su naši dečki bili slobodni, da bi se u 3. kolu sučelili Medveščaku. Sad su Medvjedi bili bolji, 5:4. Za mladostaše su strijelci bili – Mihael Katić 2, te po 1 Roko Focht i Petar Stričević.