Posjeti HAVK Mladost web-shop
Dvokolo mlađih juniora

Pobjeda i poraz na dalmatinskoj turneji

event 20.12.2023.

Naša mlađejuniorska momčad završila je prvenstvena nadmetanja, barem što se tiče ove kalendarske godine. Sastav koji vodi trener Domenico Jureša u 5. i 6. kolu Prvenstva Hrvatske, imao je proteklog vikenda gostovanja prvo u Zadru, a potom u Šibeniku. Mala dalmatinska turneja

Višnjik baš nećemo pamtiti po dobromu, odnosno uspješnom. Zadrani su slavili 14:12, a ponajviše na temelju rezultata od čak 7:2 za suparnika u drugoj četvrtini. Tu je domaćin napravio vrlo veliku razliku koja je u polovici utakmice iznosila 11:4.
U zadnjih osam minuta u koje se ušlo s prednošću 14:7 za domaćina, naši su mladići uložili maksimalan napor, sačuvali našu mrežu netaknutom, a u napadu postigli pet pogodaka. Ipak, razlika je bila prevelika za dostignuti.

Strijelci za Mladost bili su – Ivan Maglica 4, Petar Erenda 3, Filip Rogić 2, te po 1 gol Vito Brčić, Andrija Čolović i Jakov Petrović Malešević.

Dan kasnije, u nedjelju, 17. prosinca slijedio je put u Šibenik. U Crnici nam je zasvijetlilo sunce. Ne ono domaćina Solarisa, već Mladosti. Naši su mladići naime slavili protiv Šibenčana, poprilično uvjerljivo – 17:10. Presudna je bila druga polovica utakmice koju smo dobili čak 11:3! U trećoj dionici 4:1, a u zadnjoj čak 7:2 ili ponovo pet golova razlike, baš kao u Zadru.

U listu strijelaca upisali su se – Filip Rogić 5, Petar Erenda i Andrija Čolović po 3 gola, Karlo Šindler 2, te po 1 pogodak Ivan Maglica, Leo Radetić, Bartol Kokanović i Jakov Petrović Malešević.

Sljedeće utakmice u Prvenstvu Hrvatske, naša mlađejuniorska momčad će odigrati 13. i 14. siječnja 2024. godine, a obje utakmice su u Splitu. Prvo protiv Mornara, a zatim i POŠK-a 1937.