Posjeti HAVK Mladost web-shop
11:9 protiv Jadrana

Pobjeda mlađih juniora

event 22.04.2023.

Gotovo u isto vrijeme dok su seniori igrali (i pobijedili dakako) riječko Primorje EB u srazu za treće mjesto, mlađi su juniori u svom uzrastu Prvenstva Hrvatske sučelili snage i znanje splitskom Jadranu. I ono što nas najviše veseli – pobijedili su!

Mladi mladostaši su u 17. kolu svladali jadranaše 11:9, ali ne bez problema i dosta truda, o čemu ponešto govori i rezultat po četvrtinama (3:2, 0:3, 4:2, 4:2). Kriza je očigledno nastupila i opasno priprijetila u drugoj četvrtini nakon koje je splitski sastav i vodio (3:5). Početkom treće četvrtine su naši dečki uspjeli izjednačiti (5:5), ali suparnik se ubrzo opet odvojio na plus 2 (5:7). U posljednjih minutu i pol treće četvrtine, Mladost je ponovo izjednačila (7:7), te se s tim rezultatom i krenulo na zadnji odmor pred četvrtu dionicu.
U neizvjesnoj zadnjoj četvrtini, pobjeda je osigurana pogotkom za 11:9 koji je postigao Petar Erenda, malo manje od dvije minute do kraja.

Strijelci za našu momčad bili su – Fabio Jakuš čak 5 golova, te Petar Erenda 2, Fran Dobrić 2 i po 1 pogodak Roko Vukojević i Niko Sošić.

Međutim nema puno vremena i prostora za uživanje u ovoj pobjedi jer već u subotu od 11.00 sati slijedi novi ispit. Utakmica 18. kola, a u goste nam dolazi druga momčad iz Splita, POŠK 1937.