Posjeti HAVK Mladost web-shop

Pobjeda na otvaranju LEN kupa

event 14.10.2016.

Vaterpolisti Mladosti uspješno su startali u kvalifikacijskom turniru LEN kupa u francuskom Aix en Provanceu. Žapci su pobijedili domaćina rezultatom 9:6. Prva četvrtina protekla je u ispitivanju snaga obiju momčadi gdje se vidjelo da su Mladostaši bolja momčad te je pitanje trenutka kad će kvalitetu pretvoriti u rezultatsku prednost. Ključana se pokazala 2. četvrtina u […]

Vaterpolisti Mladosti uspješno su startali u kvalifikacijskom turniru LEN kupa u francuskom Aix en Provanceu. Žapci su pobijedili domaćina rezultatom 9:6.

Prva četvrtina protekla je u ispitivanju snaga obiju momčadi gdje se vidjelo da su Mladostaši bolja momčad te je pitanje trenutka kad će kvalitetu pretvoriti u rezultatsku prednost. Ključana se pokazala 2. četvrtina u kojoj su se igrači trenera Štritofa odvojili serijom od 5:0 (jedan od tih golova su postigli sredinom 3. četvrtine). Na semaforu je u tom trenutku stajalo 9:3 za goste i već tada je pobjednik bio odlučen. Ipak u nastavku utakmice Mladostašima je pala koncentracija, čemu so doprinijele i neke čudne sudačke odluke, te su do kraja domaćini smanjili rezultat na 9:6.
Kod Mladostaša bolji od ostalih bili su Zović, koji je postigao 3 gola, te na golu vrlo dobri Marcelić
U subotu Žapci igraju protiv drugog francuskog predstavnika, Montpeliera koji je u prvom kolu odigrao neodlučeno protiv ruskog Sthurma 11:11. Pobjedom u drugom kolu Mladostaši bi već osigurali nastup u nastavku natjecanja u LEN kupu. Podsjetimo da će se u sljedeću rundu plasirati najbolje dvije ekipe s ovog turnira.

Pogledajte sastav Mladosti na ovoj utakmici