Posjeti HAVK Mladost web-shop
Tijesna utakmica u Šapcu

Pobjeda nad Partizanom u zadnjim sekundama

event 20.01.2023.

Sjajne vijesti drugog dana turnira Premier lige u Šapcu. Nakon što su Žapci dan ranije remizirali protiv Crvene zvezde (10:10), naši su mladići u 2. kolu (petak) pobijedili drugu beogradsku momčad, sastav Partizana 10:9!

Junaci su dakako svi u našoj momčadi, ali i opet su se malo više od ostatka momčadi izdvojili kapetan Marko Jelača odnosno vratar Jerko Jurlina.

Jelača je ponovo, kao i dan ranije bio prvi igrač i strijelac utakmice, s 4 dalekometna projektila, no njegov posljednji bio je ujedno i odlučujući, pobjedonosni, a postignut samo 4 sekunde prije kraja susreta. Vratar Jurlina je iznova briljirao, na kraju susreta prikupio 11 obrana (neovisno što službena statistika bilježi 7, ali pomnim praćenjem zbivanja u bazenu, naša je brojka preciznija). Osobito se istaknuo Jurlina od sredine treće četvrtine, posebno s tri ‘vezana’ šuta partizanovaca, od toga dva bivšeg mladostaša Lovre Miloša koji do kraja utakmice nije više ni pogledao na gol.

S druge strane, Partizan nije imao rješenja za vanjski šut mladostaša. Ovo se osobito tiče druge polovice utakmice. 

Prve dvije četvrtine smo gledali svojevrsni festival preokreta. Od 1:0 za Mladost, preko 3:2 za Partizan na kraju prve, ali i 4:2 pred kraj druge četvrtine i to samo minutu prije poluvremena. Tada slijedi pravi mali mladostaški uragan (možda i nije tako malen). Naime, u 63 sekunde, posljednjim trenucima druge četvrtine Mladost je postigla čak tri uzastopna gola!? Strijelci su bili dvaput Gluhaić i jednom Rakovac za potpuni preokret i vodstvo naše momčadi, 5:4.

Početkom treće dionice Jelača je pogodio i za 6:4, ali tada je stupilo i ‘suparnikovo vrijeme’. Sada su Beograđani u malo više od minute postigli tri gola i vodstvo je Partizana, 7:6. Luda utakmica! Beograđana je smirio golom sa 7 metara Jelača, za 7:7. Početkom zadnje četvrtine Ivan Vrbnjak je pogodio, zamalo pa iz Hrvatske, s 10-ak metara, ali savršeno precizno, u lijeve rašlje. Sada smo opet mi u vodstvu, 8:7. Trener Partizana Miloš Korolija je zamijenio vratara, pa je umjesto Rusa Jevgenija Kostrova između vratnica uplivao Milan Bulajić.

Beograđani su sada preokrenuli na 9:8, samo minutu i pol prije kraja utakmice, te došli na prag pobjede. Samo što tako nisu mislili mladostaši.

Točno 56 sekundi prije kraja, Jelača je poravnao s igračem više na 9:9, a nakon uspjele obrane Jurline, kapetan Mladosti je pogodio i još jednom. Proparao je s vanjske pozicije, u svom stilu vratara Bulajića i Partizanovu mrežu za 10:9. Do kraja su ostale samo 4 sekunde. Procurile su i te 4 sekunde, a nama su sletjela 3 boda. Bravo mladostaši!

Strijelci za Mladost u pobjedi nad Partizanom bili su – Jelača 4, Gluhaić i Rakovac po 2, te Vrbnjak i Herceg po 1 gol.

Mladostaši u subotu (21. siječnja) završavaju turnir u Šapcu utakmicom protiv Radničkog iz Kragujevca. Utakmica će početi u 11.30 sati, a možete ju i pratiti u prijenosu u programu Arene Sport 1.