Posjeti HAVK Mladost web-shop
Večeras borba za finale PH

Pobjeda, pa nesretan poraz Nada

event 10.02.2024.

U sportu nema sreće i nitko nije sretan nakon niti jednog poraza, ali kada se izgubi u ‘ruletu’ peteraca, tada je osjećaj nesreće malo veći, gorči

Upravo su tako naši mladići izgubili u 1. kolu novoformirane skupine F u Splitu, na Prvenstvu Hrvatske za uzrast Nade. Ondje je naime u petak ujutro završio prvi, ali odmah predvečer počeo drugi dio nadmetanja.

Jutro je bilo bolji dio dana za mladostaše, budući da su u srazu za 1. mjesto u prvotno formiranoj skupini, naši dječaci pobijedili Solaris uvjerljivo 10:3 (4:0, 3:1, 2:0, 1:2).

Golove su za Mladost postigli – Mihael Katić 5, te po jednog Andrija Klišanin, Lukas Livajić, Adam Cindrić, Petar Stričević i Marko Mateljak.

U novoformiranoj skupini F, jednoj od dvije u kojoj će se određivati poredak od 1. do 8. mjesta, u derbiju protiv Juga, bolji su bili mladi Dubrovčani 11:10 (3:3, 1:2, 2:1, 2:2 – 3:2 petercima). 

Cijelu su utakmicu oba sastava bili potpuno ravnopravni, a jugaši su bili ti koji su izjednačili na 8:8 nešto više od 2 minute do kraja.

Strijelci za Mladost prije izvođenja peteraca bili su – Andrija Klišanin 3, te po 1 pogodak Mihael Katić, Grgur Burić, Jakov Lisjak, Fabijan Radan i Petar Stričević.