Posjeti HAVK Mladost web-shop

Pobjeda protiv Španjolaca za vrh skupine

event 06.08.2017.

U drugom kolu Svjetskog juniorskog prvenstva u Beogradu Hrvatska je pobijedila Španjolsku 6:5. Najbolji pojedinac susreta bio je Mladostaš Zović. Pobjedom protiv jakih Španjolaca Hrvatska je gotovo sigurno osigurala prvo mjesto u skupini. Igrači izbornika Gulina odigrali su izvrsno prvo poluvrijeme te su nakon dvije četvrtine vodili 5:2. Pri vodstvo 6:2 izgledalo je da će […]

U drugom kolu Svjetskog juniorskog prvenstva u Beogradu Hrvatska je pobijedila Španjolsku 6:5. Najbolji pojedinac susreta bio je Mladostaš Zović.

Pobjedom protiv jakih Španjolaca Hrvatska je gotovo sigurno osigurala prvo mjesto u skupini. Igrači izbornika Gulina odigrali su izvrsno prvo poluvrijeme te su nakon dvije četvrtine vodili 5:2. Pri vodstvo 6:2 izgledalo je da će naši mladići lako do pobjede, ali onda su ipak malo stali što su Španjolci iskoristili. Utakmica se vratila u neizvjesnost kada su Španjolci nešto više od 4 minute prije kraja došli na 6:5. Hrvati su potpuno stali u napadu, ali su odigrali izvrsnu obranu na čelu sa golmanom Čubranićem.
Najviše golova postigao je Zović (2) te je presjekao loptu u posljednjem španjolskom napadu za hrvatsko slavlje. Još dvojica Mladostaša upisala sau se u strijelce (Dašić i Biljaka), a njim su se sa pogotkom pridružili i Paparić i Butić.
U ponedjeljak naši igraju protiv Japana te u srijedu protiv Nizozemske, a to su protivnici koji nisu razina kvalitete hrvatske reprezentacije