Posjeti HAVK Mladost web-shop
Gostovanje na Korčuli

Pobjeda seniora na Korčuli

event 10.02.2024.

Mladostaši nastavljaju s pobjedama u seniorskom Prvenstvu Hrvatske. Istini za volju, ponovo nije bilo baš jednostavno i lagano, ali u konačnici je završilo s tri boda na našem kontu, a to je ono što se računa

Kao i tjedan dana ranije, na gostovanju u Zadru, mladostaši su se morali poprilično potruditi za doći do nove pobjede u 4. kolu drugog dijela državnog prvenstva. Ovog puta u Korčuli protiv domaćina koji je dokazao kako njegov sjajan otpor kolo ranije protiv Primorja EB u istom bazenu nije bio slučajan. Korčulani su značajno podignuli formu i to su dokazali u subotu navečer.

Nakon nepune tri minute i našeg vodstva 2:0 činilo se kako će to biti jednostavno i ugodno gostovanje. Domaćin nije tako mislio. Do kraja prve četvrtine su preokrenuli do 3:2 i 4:3. Nakon izjednačene druge dionice, početkom treće je KPK poveo 7:5. U zadnju se četvrtinu ušlo u ‘egalu’, 8:8.

Žapci su tada, baš kao i u Zadru, u zadnjih osam minuta zaigrali iznimno snažno u obrani koja više nije niti jednom pokleknula, dok su Gluhaić i Bajić postigli pogotke za pobjedu 10:8.

Strijelci za Mladost bili su – Jerko Penava i David Mijić po 3, Maroje Gluhaić 2, te po 1 Luka Bajić i Eugen Koprčina.