Posjeti HAVK Mladost web-shop
Tri od tri protiv Mornara ove sezone

Pobjeda teška, zato i slađa

event 05.12.2022.

Vraćamo se iz Splita s nova tri boda. Istina, teško izborena tri boda. Pobjeda za koju se valjalo pomučiti, pomalo i strepiti, ali zato su ponekad takve pobjede tim slađe.

Žapci su dakle i treći put ove sezone svladale Mornar BS. Nakon Hrvatskog kupa, pa Premier lige, sada i u Prvenstvu Hrvatske. 

Očekivali smo, pa i najavljivali puno lakši posao. Možda baš i nismo trebali, možda je i to malo ‘uljuljkalo’ naše dečke, navelo na pomisao da će pobjeda doći sama od sebe. Uz to, možda su i mornarevci bili motiviraniji. 

Iako, nakon našeg vodstva 6:3 sredinom druge četvrtine, nije baš djelovalo da će se pobjeda morati potvrditi tek u zadnjoj četvrtini. U konačnici, i pet i pol minuta prije kraja treće dionice, bilo je i opet tri gola razlike za Mladost (8:5), a onda je krenuo domaćin. U pet minuta je posve preokrenuo stanje na semaforu, Mornar BS je poveo 9:8, da bi naš kapetan Jelača nekoliko sekundi prije kraja četvrtine izjednačio, (9:9). Šest minuta prije kraja, Duje Akrap je doveo ponovo domaćina u prednost, (10:9) i malo zabrinuo naše navijače. Srećom, u zadnjih pet minuta je slijedila serija mladostaša – Rakovac, Herceg, Gluhaić, Mijić – za 13:10 u korist naše momčadi. Lakše se diše!

Do kraja je domaćin uspio samo ublažiti svoj poraz. Čestitke našim momcima na pobjedi, a sada se idemo pripremati za polufinale Hrvatskog kupa, u srijedu, 7. prosinca protiv Juga.