Posjeti HAVK Mladost web-shop

Pobjeda u Beogradu za nastavak besprijekornog niza

event 19.01.2019.

Mladost je slavila u Beogradu protiv Crvene Zvezde sa 12:7 (3:2, 2:0, 4:1, 3:4) i ostala na vrhu Triglav Regionalne vaterpolo lige s 10 pobjeda iz 10 utakmica. Na otvaranju utakmice raspoložen je bio Cosmin Radu koji je postigao dva gola u prve tri minute. Zvezda se vraća s dva pogotka, ali vrlo brzo Miloš […]

Mladost je slavila u Beogradu protiv Crvene Zvezde sa 12:7 (3:2, 2:0, 4:1, 3:4) i ostala na vrhu Triglav Regionalne vaterpolo lige s 10 pobjeda iz 10 utakmica.
Na otvaranju utakmice raspoložen je bio Cosmin Radu koji je postigao dva gola u prve tri minute. Zvezda se vraća s dva pogotka, ali vrlo brzo Miloš Ćuk ponovo dovodi Mladost u vodstvo. Druga četvrtina je u znaku ljevorukog dua Žabaca. Najprije Radu zabija za 4:2, a potom i Kharkov za 5:2. S tim rezultatom su ekipe zamijenile strane na poluvremenu.
Treća dionica u potpunosti pripada Mladosti jer Ćuk s istekom igrača više dovodi Mladost do +4, a zatim Radu, pa opet Ćuk i potom Kharkov donose vodstvo 9:3 što je praktično značilo da je pobjeda osigurana prije početka posljednje četvrtine.
U zadnjoj četvrtini, najbogatijoj golovima, Žapci su oduzeli gas i dopustili Beograđanima da donekle ublaže poraz i poprave dojam. U tom su se dijelu u listu strijelaca upisali i Petković, Bajić i Čagalj.
Trener Bajić je na povratku s puta kratko rezimirao utakmicu:
“Susret je od samog početka protekao bez rezultatske neizvjesnosti, a pobjeda je mogla biti i uvjerljivija. U zadnjoj četvrtini smo ciljano odmarali prvih sedam, a priliku je dobio i golman Sučić. Utakmica nam je poslužila i kao dobra priprema za ono što slijedi, a to je Szolnok.”
Slijedeći test pobjedničkog niza u Regionalnoj ligi je iduću subotu kad u Zagreb stiže Jug CO. No prije toga Mladost putuje u Mađarsku na jednako važan, ako ne i važniji, susret LEN Lige prvaka protiv Szolnoka. Ta je utakmica na rasporedu u srijedu 23.1. u 19:00.