Pobjeda u Šibeniku!

event 13.05.2022.

Nije gotovo dok Žapci ne vele da je gotovo! Mogli bi i tako sažeti misli nakon druge utakmice doigravanja za treće mjesto u Prvenstvu Hrvatske, u Šibeniku. Nakon pobjede Solarisa na našem bazenu prije tjedan dana (10:8), vodstva Sunčanih 1-0 u seriji ili dolaženja na prag konačne pobjede, razbudile su se (potpuno doduše i logično […]

Nije gotovo dok Žapci ne vele da je gotovo! Mogli bi i tako sažeti misli nakon druge utakmice doigravanja za treće mjesto u Prvenstvu Hrvatske, u Šibeniku.

Nakon pobjede Solarisa na našem bazenu prije tjedan dana (10:8), vodstva Sunčanih 1-0 u seriji ili dolaženja na prag konačne pobjede, razbudile su se (potpuno doduše i logično i sportski) nade u Šibenčana da će preko Mladosti uspjeti doći do trećeg mjesta u državi. To bi bilo poravnanje njihovog dosad najvećeg prvenstvenog uspjeha u samostalnoj Hrvatskoj, bronce u sezoni 2008./09. Mnogi su jasno u Krešimirovom gradu pomislili da je doista i došao taj trenutak, pa su tribine bazena u Crnici bile do vrha ispunjene. Aktivirala se i domaća navijačka skupina Funcuti ne bi li pomogla Solarisu, ali…

Kao što smo napomenuli u prvoj rečenici. Nije gotovo dok Žapci ne vele da je gotovo! Odigravši ipak puno angažiranije nego u prvoj utakmici, s vrlo dobrom obranom, prvenstvenom s igračem manje (a to je bilo često), naši su momci uspjeli u dinamičnoj i neizvjesnoj utakmici, do posljednje minute ‘otvorenoj’, pobijediti suparnika koji doista zaslužuje svako poštovanje.

Naši su mladići ipak bili ti koji su vodili najvećim dijelom utakmice. Štoviše, ne bi pogriješili kada bi naveli i cijelo vrijeme, s kratkotrajnom iznimkom sredinom treće četvrtine kada je jedini put Solaris ima rezultatsku prednost (6:5). Ponovo je, kao i u Zagrebu, na izvanredno visokoj razini bio naš vratar Jerko Jurlina. S čak 17 obrana, ‘izludio’ je domaćine. Bazen u Crnici su prijevremeno, zbog tri osobne morala napustiti čak trojica naših igrača – Biljaka, Vrbnjak, a u zadnjoj minuti i Rakovac. Prve je minute u seniorskoj momčadi ubilježio mladi Jan Bušić koji još nije navršio 17 proljeća.

Dvije minute prije kraja, Mladost je još vodila dva razlike (10:8), ali je tada Jerko Penava iz peterca uspio smanjiti na 10:9. U zadnjoj minuti, Jurlina je skrenuo jednu loptu Šibenčana (Pelicarić) u korner, a u nastavku akcije domaćin je dobio i igrača više (isključen Rakovac). Ipak, naši su se mladići uspjeli i nakon pozvane minute odmora suparničkog trenera Marelje, oduprijeti odlučnom nasrtaju Solarisa, sačuvati minimalnu prednost, time i pobjedu i osigurati tzv. majstoricu u Zagrebu.

Odlučna utakmica Mladosti i Solarisa odigrat će se sljedeće srijede, 18. svibnja na našem bazenu uz Savu.