Posjeti HAVK Mladost web-shop

Pobjeda za kraj

event 30.10.2022.

Kada smo se već oprostili od Europe, onda je to barem učinjeno sa stilom. U posljednjem susretu cijele kvalifikacijske skupine Eurokupa u Zagrebu, a onda i posljednjoj utakmici mladostaša ove sezone u Europi – pobjeda! Mladost je svladala pobjednika skupine, jedinu momčad koja dotad nije osjetila gorčinu poraza, budimpeštanski Honved, 12:11. Ne bi baš valjalo […]

Kada smo se već oprostili od Europe, onda je to barem učinjeno sa stilom. U posljednjem susretu cijele kvalifikacijske skupine Eurokupa u Zagrebu, a onda i posljednjoj utakmici mladostaša ove sezone u Europi – pobjeda!

Mladost je svladala pobjednika skupine, jedinu momčad koja dotad nije osjetila gorčinu poraza, budimpeštanski Honved, 12:11. Ne bi baš valjalo ‘nasjesti’ na priču da su se Mađari manje trudili jer su ranije osigurali prvo mjesto u skupini, neovisno ishodu ove utakmice. Honved je itekako želio sa stopostotnim učinkom okončati turnir, a posebno bi njima bilo efektno ‘skinuti’ na tom putu i jednu Mladost i to usred Zagreba. No… ‘ne bu išlo’.

Honved je dobro krenuo (za njih dobro); 2:0, 4:2… No, do kraja dionice je bilo 4:4. Početkom druge četvrtine je golom Valika Dadvanija naša momčad prvi put povela (5:4). Najveća prednost u ovom dijelu utakmice tek će nešto kasnije slijediti (8:5), a ona je umnogome i posljedica da su čak dvojica igrača gostujuće momčadi dobila treću osobnu. Vrlo rano, prije poluvremena.
Početkom treće dionice Mladost je povela i 10:6, ali se upravo tu i tada iskazuje velika želja Mađara za uspjehom uz Savu. Uspjeli su se vratiti, te ne samo izjednačiti (10:10) tri minute prije kraja, nego dvije minute prije završne sirene i ponovo povesti (10:11). Ipak, ispriječili su se u tom naumu Mađara golovi prvo kapetana Marka Jelače, a potom 7 sekundi do kraja i Davida Mijića za konačnih 12:11 i prvu pobjedu na turniru.

Prije ove utakmice, u izravnom dvoboju za drugo mjesto koje vodi dalje, u osminu finala Eurokupa, kotorski Primorac je svladao solunski PAOK 13:7.

Konačan poredak: Honved 9, Primorac 6, Mediterrani 5, PAOK 4, Mladost 4.

Našim momcima sada preostaje orijentacija na domaća nadmetanja, državno prvenstvo i završni turnir Hrvatskog kupa u Zagrebu, kao i dakako Premier liga.