Posjeti HAVK Mladost web-shop

Pobjeda kao šlag na torti dobre sezone

event 24.03.2018.

Regularni dio Regionalne lige Mladostaši su završili pobjedom protiv POŠK-a sa uvjerljivih 15:7. Prva četvrtina protekla je u ispitivanju snaga s obje strane. Mladostaši su se morali priviknuti na igru bez Radua koji je izostao iz sastava zbog visoke temperature. Ipak u nastavku utakmice Žapci su se usojeli odvojiti s nekoliko lakih golova iz kontre […]

Regularni dio Regionalne lige Mladostaši su završili pobjedom protiv POŠK-a sa uvjerljivih 15:7.

Prva četvrtina protekla je u ispitivanju snaga s obje strane. Mladostaši su se morali priviknuti na igru bez Radua koji je izostao iz sastava zbog visoke temperature. Ipak u nastavku utakmice Žapci su se usojeli odvojiti s nekoliko lakih golova iz kontre i polukontre. Nismo gledali previše atraktivnu utakmicu, ali Mladostaši su malo po malo gradili svoju prednost. Gosti su potpuno potopljeni u trećoj četvrtini koju igrači trenera Bajića dobivaju 5:1. Gosti u tom periodu nisu mogli pratiti pojačani tempo Mladostaša. Svakako vrijedi istaknuti i mini rolu mladog Hercega koji u kratkom vremenu postiže dva gola i zarađuje isključenje. Trener Bajić posljednju je četvrtinu dao priliku igračima koji inače imaju manju minutažu pa je i Slade zamijenio vratara Marcelića.
Mladost je večeras imala puno raspoloženih igrača te su se čak devetorica upisala u listu strijelaca. Najviše su postigli Bašić 4 te Herceg 3.

Nakon utakmice svoje dojmove nam je iznio Fran Paškvalin:
U početku utakmice smo se malo prilagođavali jer POŠK je ekipa od koje smo se opekli dva puta u posljednje dvije godine. Sigurno ih nismo podcjenili, a uz to smo bili oslabljeni neigranjem Cosmina. Čestitam mojim suigračima što smo se svi skupili, dali sve od sebe i to je na kraju završilo kako je završilo. Drago mi je da smo konačno ove utakmice počeli odrađivati onako kako trebamo – ne da strepimo do posljednjih trenutaka, već da pobijedimo uvjerljivo kako zaslužujemo kvalitetom.”

Kako danas nije bilo u sastavu Radua, Paškvalinu je pomoć na centarskoj poziciji pružio mladi Branimir Herceg. Fran je za kraj pohvalio svog suigrača:
Drago mi je da je Branimir iskoristio svoju priliku. On je sigurno budućnost Mladosti i hrvatskog vaterpola. Treba tako nastaviti raditi i ovo neka mu bude poticaj da vidi da može“.

Paškvalina i njegove suigrače sada očekuju dva dana odmora, a onda slijede završne pripreme za Jadran Herceg Novi u polufinalu final 4 turnira Regionalne lige.