Posjeti HAVK Mladost web-shop

Pobjedom osvojili Francusku

event 16.10.2016.

Pobjedom u posljednjem kolu protiv ruskog Sthurma 15:6 Mladostaši su osvojili prvo mjesto na kvalifikacijskom turniru LEN kupa u francuskom Pays d Aix Natation. Utakmica je počela dosta rano, 10 ujutro, što izgleda nije najbolje leglo našim vaterpolistima koji prvu četvrtinu kao da su prespavali (2:2). Trener Štritof očito je dobro razbudio svoje igrače na […]

Pobjedom u posljednjem kolu protiv ruskog Sthurma 15:6 Mladostaši su osvojili prvo mjesto na kvalifikacijskom turniru LEN kupa u francuskom Pays d Aix Natation.

Utakmica je počela dosta rano, 10 ujutro, što izgleda nije najbolje leglo našim vaterpolistima koji prvu četvrtinu kao da su prespavali (2:2). Trener Štritof očito je dobro razbudio svoje igrače na odmoru između četvrtina koji su u nastavku utakmice pokazali svoju kvalitetu. Nakon minusa (1:2), napravili su seriju 5:0 s kojom su osigurali miran nastavak utakmice. Do kraja je prednost rasla do najvećih +9.
Luka Bukić postigao je najviše golova 6 (od toga 3 iz peterca), 3 je postigao Zović, a 2 Biljaka. U strijelce su se još upisali Brlečić, Lazić, Paškvalin i Bašić.
U posljednjoj utakmici turnira domaći Pays d Aix Natation je u francuskom derbiju svladao Montpelier 13:9 te uz Mladostaše osigurao prolazak dalje.

Pogledajte sastav Mladosti na ovoj utakmici

Iz Francuske nam je svoje mišljenje o turniru javio direktor kluba Milorad Damjanić:
Bio je ovo prvi službeni turnir za novog trenera i novu ekipu koja je spoj mladosti i iskustva. Najvažnije je da smo osvojili prvo mjesto iako je bilo podosta nervoze i grešaka u igri koje će se s vremenom ispravljati kroz treninge. Domaćin se nije baš najbolje snašao u ulozi organizatora pa smo imali dosta problema s transportom. Sve u svemu vraćamo se sretni i zadovoljni.”