Posjeti HAVK Mladost web-shop

Pobjedom protiv Rusije naši završili Euro na 7. mjestu

event 23.01.2016.

U zadnjoj utakmici na Europskom prvenstvu u Beogradu naša reprezentacija je uvjerljivo pobijedila Rusiju s rezultatom 13:5 te osvojila 7. mjesto. Naši reprezentativci su u prvih 10 minuta poveli s rezultatom 4:0 i tako otvorili put do 4. lagane pobjede na ovom prvenstvu. Potom je slijedio sličan scenarij kao i prije dva dana na utakmici […]

U zadnjoj utakmici na Europskom prvenstvu u Beogradu naša reprezentacija je uvjerljivo pobijedila Rusiju s rezultatom 13:5 te osvojila 7. mjesto.

Naši reprezentativci su u prvih 10 minuta poveli s rezultatom 4:0 i tako otvorili put do 4. lagane pobjede na ovom prvenstvu. Potom je slijedio sličan scenarij kao i prije dva dana na utakmici s Italijom, s bitnom razlikom da su ovaj puta naši bili u pozitivnoj ulozi i lakočom kontrolirali rezultat protiv nedoraslih Rusa.
U hrvatskoj reprezentaciji najbolji učinak imali su Anđelo Šetka i Luka Bukić, obojica su postigli po 3 gola, i imali svaki po 2 asistencije.
Jedini reprezentativac Mladosti na ovom prvenstvu, Luka Bukić igrao je 169 minuta, zabio 10 golova, od kojih 7 sa igračem više (100% realizacija igrača više) asistirao 5 puta, a u plivanju za loptu je bio uspješan 10 puta (od 15 plivanja). U obrani je bio isključen 5 puta, od čega 2 puta na beku. Rublika izgubljenih lopti kod Luke je ostala prazna na ovom prvenstvu.
Na kraju valja spomenuti da su iz HAVK Mladost u stručnom stožeru bili doktor Labar, kondicijski trener Kuterovac i fizioterapeut Luketić.
Iduće Europsko prvenstvo u vaterpolu igra se u Barceloni 2018. godine na plivalištu Bernat Picornell.