Pobjedom u Budvi Mladost nadomak dubrovačkih zidina

event 08.03.2017.

Večeras su igrači Mladosti ostvarili značajnu pobjedu u Budvi svladavši domaću Budvu rezultatom 12:8 (1:2, 4:3, 4:0, 3:3). Ovom pobjedom su Žapci došli nadomak polufinala F4 Triglav regionalne vaterpolo lige koje se 31.3. igra u Dubrovniku. Večerašnja utakmica nije počela onako kako su stručni stožer i igrači priželjkivali. Na samom početku Zović nije realizirao peterac, […]

Večeras su igrači Mladosti ostvarili značajnu pobjedu u Budvi svladavši domaću Budvu rezultatom 12:8 (1:2, 4:3, 4:0, 3:3). Ovom pobjedom su Žapci došli nadomak polufinala F4 Triglav regionalne vaterpolo lige koje se 31.3. igra u Dubrovniku.

Večerašnja utakmica nije počela onako kako su stručni stožer i igrači priželjkivali. Na samom početku Zović nije realizirao peterac, a potom je Budva povela s dva zgoditka razlike. Koncem prve dionice na 2:1 je smanjio Bašić. U drugoj četvrtini Budva je dva puta vodila s 2 zgoditka, ali su Žapci dostigli prednost zgodicima Bukića, Vlahovića i Zovića, te poveli golom Lazića. Na promjenu strana se odlazi s nerješenih 5:5, a potom slijedi treća, odlučujuća dionica u kojoj Mladost zabija 4 gola. Strijelci su bili redom: Bukić, Paškvalin, Brlečić i Vlahović, a vratar Marcelić nije primio niti jedan zgoditak (večeras ukupno 11 obrana). Četiri gola prednosti Žapci nisu ispustili u posljednjoj četvrtini, čime su osigurali uvjerljivu pobjedu.
Andrija Bašić je pokazao da mu leže crnogorske ekipe jer je drugi puta u 5 dana bio najbolji strijelac s 3 zgoditka. Bukić i Vlahović su zabili po 2 gola, te po 1 zgoditak Paškvalin, Lazić, Brlečić, Zović i Milaković.
Ovom značajnom pobjedom Žapci su “pobjegli” Partizanu na 6 bodova prednosti, te Mornaru (koji ima utakmicu manje) na 8 bodova, čime su se “na koračić” primakli polufinalu F4 krajem mjeseca u Dubrovniku.
Naši dečki su vrlo blizu osvajanju 3. mjesta u Regionalnoj vaterpolo ligi i 2. mjesta u poretku za završnicu Prvenstva Hrvatske. Na taj bi način u oba natjecanja izbjegli dubrovački Jug u polufinalu.
Slijedi deset dana pauze u klupskom vaterpolu zbog utakmice reprezentacije u Svjetskoj ligi, a Regionalna liga se nastavlja 18.3. utakmicom u Beogradu između Partizana i Mladosti.