Pobjedom u Splitu Mladost pobjegla na 5 bodova prednosti

event 17.11.2018.

U petom kolu Regionalne vaterpolo lige Mladost je u Splitu odigrala utakmicu za pet i svladala domaći Jadran 9:6 (1:0, 4:3, 2:2, 2:1). Ovom pobjedom Mladost je ostvarila prednost od pet bodova na vrhu poretka RVL. Početak utakmice protekao je u očekivano čvrstoj igri u kojoj su dominirale obrane. Vratar Marcelić je najavio da će […]

U petom kolu Regionalne vaterpolo lige Mladost je u Splitu odigrala utakmicu za pet i svladala domaći Jadran 9:6 (1:0, 4:3, 2:2, 2:1). Ovom pobjedom Mladost je ostvarila prednost od pet bodova na vrhu poretka RVL.
Početak utakmice protekao je u očekivano čvrstoj igri u kojoj su dominirale obrane. Vratar Marcelić je najavio da će ovo biti jedna od njegovih sjajnih izvedbi jer je u prvoj četvrtini zaustavio 6-7 udaraca domaćina. Nakon početnog vodstva Mladosti golom Kharkova, Splićani početkom druge dionice prelaze u vodstvo, srećom po Žapce, samo nakratko. Lazić pa potom i Ćuk realiziraju igrača više i vraćaju prednost na stranu Mladosti. Najbolji pojedinac kod domaćina, Delić, vraća rezultat na 3:3, ali potom na scenu stupa Lovre Miloš i u zadnjoj minuti 2. četvrtine postiže 2 uzastopna zgoditka i Mladost dovodi u vodstvo koje igrači trenera Bajića neće ispustiti do kraja.
Nakon promjene strana, Jadran polako posustaje, a stvari u svoje ruke preuzimaju Ćuk i Petković koji postižu svaki po dva gola za ovu važnu pobjedu Žabaca. Sjajni Marca na kraju brani 2 peterca (ukupno je Marcelić imao 18 obrana), po jedan Zoviću i Viskoviću i tim obranama stavlja točku na ovu utakmicu.
Trener Zoran Bajić je odmah poslije utakmice izjavio:
“Večeras je Marcelić bio izvanredan, a istaknuo bih i Miloša Ćuka koji je napravio sjajan posao u napadu, ali i jednako tako u obrani. Igrač manje nam je bio odličan (2/13), a igrač više na visokih 80% (4/5). Ova pobjeda, način na koji su moji momci odigrali pozicijsku obranu, dobar nam je zalog za utorak kada s istim protivnikom igramo utakmicu 3. kola Lige prvaka.”
Direktor kluba, Milorad Damjanić, kratko je rekao:
“Čestitam ekipi na ovoj pobjedi. Mislim da smo bili kvalitetniji u svim segmentima vaterpolo igre, a kapetan Marcelić je zaključao naš gol. Ostvarena je pobjeda unatoč činjenici da smo imali veliki broj isključenja što nam je remetilo ritam igre. Podatak o omjeru prekršaja 16-8 u korist Jadrana, svakom poznavatelju vaterpola dovoljno govori.”