Posjeti HAVK Mladost web-shop
Ubojita prva četvrtina

Pobjedonosni oproštaj od 2022.

event 16.12.2022.

Sve riješeno, zgotovljeno u 8 minuta. Prvih osam minuta. Znamo da to možda nije onda najzanimljivije za većinu vaterpolskih zaljubljenika, ali mi ne bi imali ništa protiv da što više ovakvih utakmica rješavaju naši mladostaši. Dakako, baš kao i protiv Solarisa, u našu korist.

Dakle, derbi 8. kola državnog prvenstva, utakmica protiv Solarisa završena je skoro pa prije nego je i počela, ako bi malo pretjerivali. Ali samo malo pretjerivali. Točno redom – dva gola Darija Rakovca, pa potom jedan Ivana Vrbnjaka, onda Maroja Gluhaića, zatim Marka Eleza, pa opet Maroje Gluhaić i to u zadnjim sekundama prve četvrtine. Dokaz ‘gladi’ za golovima u prvoj dionici. To je bilo 6:0 za Mladost, a tek je prvih 8 minuta bilo za nama. 

Druga četvrtina nije bila ni približno toliko efikasna, ali i tu su naši dečki riješili u svoju korist, u poluvremenu vodili 8:1, te su time praktički utakmicu zaključili. Uz svu našu visoku pobjedu, ukupno čak 3 pogotka Rakovca, prvog strijelca utakmice, moramo istaknuti – vratara. Jerko Jurlina je naime prikupio 15 obrana čak i to do tri minute prije kraja kada ga je između vratnica zamijenio Ivan Sunara. Koji je, usput budi rečeno, ubilježio jednu obranu. Sa 16 obrana vratara, teško koji suparnik može računati na išta drugo osim uvjerljivog poraza.

Ovime su se mladostaši na pobjedonosan način oprostili od 2022. godine. Naime, sljedeća prvenstvena prvoligaška utakmica je na rasporedu 7. siječnja. Tada će mladostaši na teško gostovanje kod Jadrana u Split. No, Božić i Novu godinu, Žapci će dočekati na visokom trećem mjestu prvenstvene ljestvice sa samo bodom zaostatka za vodećim Jadranom i Jug AO.