Početak prvoligaške sezone

event 03.10.2022.

Večerašnjom utakmicom (utorak, 4. X. – 20.45 sati) na našem bazenu uz Savu počinje nova seniorska vaterpolska sezona Mladosti. U sezonu je prva momčad već ušla prošlotjednim vrlo uvjerljivim nastupima i pobjedama u kvalifikacijama za Ligu prvaka. No, bilo je to u Herceg Novom. Danas se naša udarna klupska momčad prvi put ove sezone predstavlja […]

Večerašnjom utakmicom (utorak, 4. X. – 20.45 sati) na našem bazenu uz Savu počinje nova seniorska vaterpolska sezona Mladosti. U sezonu je prva momčad već ušla prošlotjednim vrlo uvjerljivim nastupima i pobjedama u kvalifikacijama za Ligu prvaka. No, bilo je to u Herceg Novom.

Danas se naša udarna klupska momčad prvi put ove sezone predstavlja u svojem gradu i na svom bazenu, pred našim navijačima. U goste nam dolaze prijatelji sa Šalate, ali i najveći gradski suparnici, medveščakovci. Drugim riječima za početak sportske godine, ZG derbi.

Prilika je to i za upoznavanje s momčadi za ovu sezonu. 

Podsjetimo, u odnosu na prošlu sezonu, napustili su nas Franko Lazić i Matias Biljaka (Jug AO), Luka Bajić (Anzio), Marin Dašić (Tourcoing) i Jakov Škiljić (Ludwigsburg).

No, u drugom su smjeru, dakle u Mladost su došli novi kapetan Marko Jelača, baš kao i dvojica gruzijskih reprezentativaca Sandro Adeišvili i Valiko Dadvani. Sva trojica inače dinamovci, ali iz Tbilisija. Naš je klub ujedno pojačao osječki ljevak David Mijić iz mađarskog Kaposvara, iskusni Marko Elez iz talijanskog Salerna, Maroje Gluhaić iz francuskog Pays d’Aixa, te vratar Eugen Sunara iz splitskog POŠK-a. Nažalost, svi navedeni neće se predstaviti već danas. Konkretno, ozljeda kapetana Marka Jelače je takva da još nije spreman za igru.

– On bi trebao vaditi konce tijekom četvrtka i mislim da ćemo ga imati za beogradski turnir Premier lige koji počinje ovog tjedna, ali ne i za večeras – napominje Zoran Bajić, trener Mladosti koji se kratko osvrnuo i na prošlotjedni nastup u Herceg Novom.

– Prve tri utakmice su bile zagrijavanje, dakle ENKA, Žaibas i Novaky. Što se Jadrana iz Herceg novog tiče, iskreno oni nisu bili kompletni, iako stoji da nismo ni mi. Baš nam je Jelača nedostajao, a on je vrlo bitan igrač. Ta utakmica je za ovu fazu sezone bila zanimljiva, napeta, više smo mi bili u vodstvu nego oni. Valja naglasiti da se mi ipak još upoznajemo, imamo sedam novih igrača. Dvojica Gruzijaca su ostavili općenito dobar dojam, posebno Dadvani na beku. Elez je iskusan igrač koji će tek ‘reći’ svoje, pogotovo kako sezona bude odmicala. Maroje Gluhaič se još malo traži jer 3 godine nije bio u ozbiljnom vaterpolu. Sigurno će i on biti dosta kvalitetan. David Mijić nam je dao vrlo dobar obol, posebno protiv Jadrana s dva važna gola pred kraj utakmice. Mislim da je dobiti, u bilo kojem trenutku, Jadrana u Herceg Novom zapažen rezultat. Dobra najava za cijelu sezonu – istaknuo je trener mladostaša.

Ujedno i dobra najava za večerašnji ZG derbi protiv Medveščaka.