Počinje Kup RH za juniore

event 30.06.2022.

U sjeni, ili u ove vruće dane bolje reći u hladovini, nastupa hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, u Zagrebu starta završnica Kupa RH za juniore. Natjecanje će se u prvom dijelu odvijati na dva plivališta, na Sveticama i na Savi, da bi se eliminacijska faza odigravala u subotu i nedjelju na plivalištu Mladosti na Savi. […]

U sjeni, ili u ove vruće dane bolje reći u hladovini, nastupa hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, u Zagrebu starta završnica Kupa RH za juniore.

Natjecanje će se u prvom dijelu odvijati na dva plivališta, na Sveticama i na Savi, da bi se eliminacijska faza odigravala u subotu i nedjelju na plivalištu Mladosti na Savi. Juniori Mladosti spremno dočekuju nastup na F8. Nekima od naših igrača ovo je oproštaj od natjecanja u mlađim kategorijama, te smo uvjereni da će im ta činjenica biti dodatni motiv da “pod ravnanjem” trenera Vinceka ostvare što bolji rezultat. Podsjetimo da je Mladost na završnici Prvenstva Hrvatske, igranoj proljetos u Dubrovniku, zauzela 5. mjesto.

Turnir Žapci otvaraju utakmicom protiv POŠK 1937, 30.6. u 20:45 na Savi, da bi u subotu 1.7. točno u podne snage odmjerili s Primorjem EB, vjerojatno najjačim protivnikom u svojoj skupini B. Baš su poškovci i primorjaši igrali za broncu u spomenutoj završnici Prvenstva Hrvatske, a slavili su igrači iz Rijeke.

Nastup u skupini B Žapci završavaju 1.7. u 19:30 (moguće pomicanje satnice zbog nastupa reprezentacije u polufinalu SP), a suparnik im je dobro poznat, Medveščak.

Pobjednici skupina A i B imaju izravan plasman u polufinale “gornjeg doma”, četvrtoplasirani iz obiju skupina idu u polufinale “donjeg doma”, dok drugoplasirani i trećeplasirani razigravaju u “krnjem” četvrtfinalu.

Sretno Žapci!