Pojačane “mlađe” nade spremne za finale Kupa nada u Vukovaru

event 27.08.2019.

Od srijede 28.8. do nedjelje 1.9. u Vukovaru se održava finalni turnir Kupa Republike Hrvatske za uzrast nada, a među 19 ekipa je i HAVK Mladost. Žapci koje vodi trener Robert Sappe Campi su u grupi C s POŠK-om, Opatijom, Lošinjem i Delfinom. Nakon priprema sve je spremno i naši mali igrači u srijedu ujutro […]

Od srijede 28.8. do nedjelje 1.9. u Vukovaru se održava finalni turnir Kupa Republike Hrvatske za uzrast nada, a među 19 ekipa je i HAVK Mladost.

Žapci koje vodi trener Robert Sappe Campi su u grupi C s POŠK-om, Opatijom, Lošinjem i Delfinom.

Nakon priprema sve je spremno i naši mali igrači u srijedu ujutro kreću prema Vukovaru.

Turnir je najavio trener Campi:

“U Mladosti nemamo dovoljno djece 2007. godišta, tako da nam više od pola ekipe čine dječaci koji su mlađih godišta. Već zbog toga ne možemo očekivati neki famozan rezultat. Na Prvenstvu Hrvatske odigranom ove zime smo bili osmi, što je genijalan rezultat za ovako mladu ekipu.

Mi u prvoj postavi imamo igrače od primjerice 35 kg, dok su im protivnici i dvostruko teži, što je u toj dobi izuzetno bitno. Takva nam se situacija ponavlja već generacijama, pa su nam rezultati lošiji u najmlađem uzrastu, da bi kasnije ti isti klinci ulazili u borbu za medalje i osvajali i zlatne medalje.  Dobar primjer je sadašnja generacija juniora koja je jedna od najboljih u državi (igraju Kup u isto vrijeme kad i mi u Vukovaru), a kao nade su bili na 11. mjestu.

No da se vratim na današnje nade i Kup u Vukovaru. U grupi smo s ekipama od kojih smo, izuzev Lošinja, s kojim dosad nismo igrali, gubili utakmice i do 10 golova razlike. Obzirom na naš dobar rad cijele godine, nadam se i boljim igrama i boljim rezultatima. Želim da dečki pokažu napredak u svojoj igri.

Cilj nam je napraviti dobru bazu, a rezultat će doći, ako ne odmah, onda za par godina.”, završio je Sappe.

Treneri Sappe i Duško Marinić na put vode slijedeće igrače:

Golmani: Matić i Subota

Centri: Jakuš i Erenda

Bekovi: Vukojević, Stančić i Udovičić

Vanjski igrači: T. Sappe, Majdak, Čolović, Čorkalo, Skerlev, Radetić, Petrović i D. Sappe

Raspored Mladosti:

28.8. u 20:00 Mladost – Opatija

29.8. u 11:30 POŠK – Mladost

29.8 u 19:10 Mladost – Lošinj

30.8. u 10:40 Delfin – Mladost

Dalje slijedi razigravanje ovisno o plasmanu u skupini.

Sretno Žapci!!!!